DPS: Motiv Vlade za davanje garancija "Primorki“ je bio da pokuša zaštititi ekonomski interes CG

Dodaje se da je osnovni cilj bio da se "riješi problem „Primorke“ i zaposlenih, koji je tada trajao, već 10 godina"
53 pregleda 35 komentar(a)
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.04.2017. 14:06h

Demokratska partija socijalista saopštila je da je jedini motiv Vlade za davanje garancija "Primorki“ i drugim preduzećima je bio da se pravovremenom reakcijom pokuša na najbolji način zaštititi ekonomski interes Crne Gore i njenih građana

"Povodom novinskih napisa u slučaju „Primorka“ u kojima se optužuje Vlada Crne Gore i njen tadašnji predsjednik Milo Đukanović da je bila navodni pokrovitelj „krađe novca građana“, želimo da zbog javnosti odbacimo takve optužbe i podsjetimo na činjenice saopštene i u crnogorskom Parlamentu kada je ovo pitanje aktuelizovano u okviru Premijerskog sata. Dakle, jedini motiv Vlade za davanje garancija „Primorki“ i drugim preduzećima je bio da se pravovremenom reakcijom pokuša na najbolji način zaštititi ekonomski interes Crne Gore i njenih građana", navodi se u saopštenju DPS-a.

Dodaje se da je osnovni cilj bio da se "riješi problem „Primorke“ i zaposlenih, koji je tada trajao, već 10 godina."

"Vlada je, znači to činila i u mnogim drugim prilikama, uvijek sa istim motivom, nikako onim koji zlonamjerni dio javnosti pokušava predstaviti kao namjeru krađe novca građana. Podsjećamo da su u vremenu krize takve poteze povlačile sve odgovorne vlade, ne samo crnogorska.Kao što je Predsjednik Vlade tada naglasio na premijerskom satu, uvijek je moguće razgovarati o pitanjima objektivne ili subjektivne odgovornosti, ali bi kao odgovorni ljudi trebali da imamo u vidu kontekst u kojem se to događalo i kojem su odobravane takve garancije. Naravno, ukoliko je u realizaciji vladinih odluka bilo eventualnih propusta i nezakonitih radnji, o tome treba da odluče nadležni državni organi", kazali su iz DPS-a.

Bonus video: