URA POZVALA TUŽILAŠTVO "DA IDE DO KRAJA":

Đukanović i Lukšić moraju odgovarati za 190 miliona palih garancija

"Svako onaj ko je zlopotrijebio makar euro novca građana i oštetio državu mora odgovarati, ali moraju odgovarati svi nalogodavci i kreatori, i oni koji su nesavjesnim radom to dopustili, a ne samo izvođači radova"
88 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Konatar, Foto: Građanski pokret URA
Miloš Konatar, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 20.04.2017. 09:23h

Svi u Crnoj Gori znamo ko je jedini mogao da odobri garancije Vlade od 190 miliona eura, privatnim firmama bez pokrića, koje su na kraju platili građani. Znaju dobro u Tužilaštvu ko su u tom periodu bili premijeri, i oni bez čijeg potpisa nije moglo biti isplaćeno 190 miliona eura na štetu države Crne Gore. Dakle, Đukanović i Lukšić moraju odgovarati, kao bivši premijeri koji su krivi za pale garancije, i tužilaštvo mora ići do kraja u ovom slučaju, saopštio je Miloš Konatar, potpredsjednik Građanskog pokreta URA.

On je oijenio da je dobra vijest to što je Specijalno tužilaštvo konačno pokrenulo slučaj "Primorka Bar" u kojem je država oštećena za četiri miliona eura koje su platili građani Crne Gore.

"Kako je jasno da je Vlada u ovom slučaju bez pokrića garantovala za krađu novca svih nas poreskih obveznika očekujemo da Specijalno tužilaštvo ide do kraja, do predsjednika Vlade iz tog perioda koji su dali zeleno svijetlo i bez čijeg odobrenja se ova pljačka građana ne bi mogla izvesti, naglašava Konatar.

Dodaje i da je ovo prilika za specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića da pokaže da nije privatni tužilac i da demantuje dosadašnju praksu, da u Crnoj Gori mogu odgovarati "svi osim Đukanovića i njemu najlojalnijih ljudi".

"Ne smije se zaboraviti da osim četiri miliona garancija iz slučaja "Primorka Bar" ima još preko 180 miliona eura palih garancija za vrijeme mandata gorepomenutih premijera koje su platili građani. Svako onaj ko je zlopotrijebio makar euro novca građana i oštetio državu mora odgovarati, ali moraju odgovarati svi  nalogodavci i kreatori, i oni koji su nesavjesnim radom to dopustili, a ne samo izvođači radova. U Crnoj Gori ne smije biti nedodirljivih, a zakon mora važiti jednako za sve", zaključuje Konatar.

Preporučujemo za Vas