Bečić: Izbjegavanje referenduma udarac demokratiji

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić razgovarao je sa ambasadorom Bosne i Hercegovine u Podgorici, Đorđem Latinovićem o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori
51 pregleda 51 komentar(a)
Aleksa Bečić
Aleksa Bečić
Ažurirano: 19.04.2017. 17:29h

Izbjegavanje referenduma i najavljena odluka nelegitimne većine u Skupštini o pristupanju Crne Gore NATO savezu, bez konsultovanja građana, je ugrožavanje osnovnih principa demokratije, ocijenjeno je iz Demokratske Crne Gore.

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić razgovarao je sa ambasadorom Bosne i Hercegovine u Podgorici, Đorđem Latinovićem o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori.

Bečić je kazao, u vezi NATO integracija, da se Demokrate isključivo zalažu za referendum.

"Referendum bez alternetive je naše opredjeljenje, jer nema tog političkog subjekta koji može reći da su svi njegovi birači za jednu ili drugu opciju. Zato niko ne može odlučivati u ime građana, a njihova odluka, kakva god bila, ima nesporni legitimitet, snagu i trajnost", rekao je on.

Prema riječima Bečića, onaj ko želi da u podijeljenoj državi po tom pitanju, odluku o pristupanju NATO-u donese u Skupštini, ima namjeru da dijeli i svađa Crnu Goru i njene građane. Bečić je predočio da su Demokrate politički subjekt koji je u stanju da pomiri Crnu Goru i njene građane. "Demokrate su politički subjekt koji objedinjuje ljudi svih vjera i nacija, subjekt koji generiše i promoviše novu vrijednost i novu generaciju stručnih i nekompromitovanih političara. Subjekt koji će sigurno pobijediti DPS na lokalnim izborima u Herceg Novom, ali i u svim drugim opštinama u Crnoj Gori", saopštio je Bečić.

Bonus video: