Mandić: Baru prijeti totalna NATO kontrola

"Znaju da nismo ni kriminalci ni teroristi, nego ne žele poliičku utakmicu u kojoj gube. U spuškom zatvoru je zato naš član Miško Čađenović, koji je politički zatvorenik, a u ponedjeljak će mu se pridružiti Marko Milačić, kandidat za poslanika DF", kazao je Mandić
157 pregleda 20 komentar(a)
Nova srpska demokratija, Foto: Radomir Petrić
Nova srpska demokratija, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 08.04.2017. 13:48h

Na izbornoj skupštini održanoj u hotelu “Sidro”, Nova srpska demokratija (NOVA) je danas izabrala novi opštinski odbor koji ima 31 člana. To su Bogić-Beli Mitrović, mr Dejan Đurović, Lazar Macanović, Dragutin Durutović, Milivoje Vujović, Rodoljub Pejović, Dragan Jovićević, Vlado Stijović, Milenko Jovanović, Milan Đurašković, Ivan Radović, Ana Mitrović, Pero Đurović, Rajko Mitrović, Zoran Đukić, Šćepan Jelić, Marko Ražnatović, Itana Glavanović, Boško Šćekić, Dejan Lazović, Velibor Petrušić, Danilo Vukoslavović, Nikola Lalić, Zoran Vojinović, Dragan Šorović, Žarko Đukić, Veselin Leković, Jovana Milatović, Marija Marsenić, Nemanja Đurković i Aleksandar Šoškić.

Skupštini je prisustvovao partijski vrh-predsjednik Andrija Mandić, dr Strahinja Bulajić, Milutin Đukanović, BudimirAleksić i Slaven Radunović. Ističući da to pokazuje poštovanje stranačkog rukovodstva doprinosu barskog odbora “i Srbadije barske” svim aktivnostima u protekle dvije godine, od protesta u Podgorici “gdje su Barani bili najbolji saveznici”, Mandić je rekao da je NOVA na meti napada “ne zato što je slaba, već zato što je jaka”.

"Znaju da nismo ni kriminalci ni teroristi, nego ne žele poliičku utakmicu u kojoj gube. U spuškom zatvoru je zato naš član Miško Čađenović, koji je politički zatvorenik, a u ponedjeljak će mu se pridružiti Marko Milačić, kandidat za poslanika DF", kazao je Mandić.

On je istakao da je nakon izbora u Herceg-Novog ove, Bar ključni cilj opozicije na lokalnim izborima naredne godine, akcentujući izuzetnu važnost ovog grada u svijetlu priče o pristupanju Crne Gore NATO paktu koja se “sprovodi na prijevaran način”.

"Prema svim istraživanjima, dvije trećine građana nisu za ulazak u NATO i moramo prisiliti nedemokratsku vlast da o tome raspiše referendum. NATO u Crnoj Gori interesuje samo Bar, zbog luke, i građani treba da znaju da bi Bar bio pod totalnom kontrolom NATO pakta", rekao je pored ostalog Mandić.

Predsjednik barske NOVA Bogić Beli Mitrović rekao je da je od podizanja optužnica protiv lidera DF do danas ovoj partiji u Baru “pristupilo 70 mladih ljudi” i pokazao njihove pristupnice. Predsjednik odborničkog kluba DF u SO Bar mr Dejan Đurović kazao je da je izlazak odbornika DPS sa sjednice lokalnog parlamenta ovog četvrtka “”početak odlaska DPS iz vlasti sa lokalnog nivoa “.

Skup je otvoren himnom “Bože pravde”, vodio ga je Ivan Radović, a blagosiljao otac Jovan Plamenac. Učesnike skupštine pozdravili su predstavnici koalicionih partnera u DF-u-predsjednici barskih odbora DNP i PZP Maja Vukićević i Zoran Tajić, a među gostima su bili i predsjednik SO Budva Đorđe Vujović, Dragan Božović, Ljiljana Đurašković i Zoran Blagojević.

Bonus video: