Crnogorska: Nikada se više neće ponoviti tzv. "Podgorička skupština"

Ona je dodala da Ustav države Crne Gore jasno predviđa da se odluka o učlanjenju Crne Gore u NATO alijansu donosi u parlamentu i da odluku o eventualnom raspisivanju referenduma može donijeti jedino Skupština Crne Gore
90 pregleda 138 komentar(a)
Anđela Ivanović, Foto: Crnogorska
Anđela Ivanović, Foto: Crnogorska
Ažurirano: 05.04.2017. 07:03h

Predsjednica Programskog Savjeta Crnogorske i odborničkog kluba Crnogorske u SO Budva Anđela Ivanović kazala je da je saopštenje Nove srpske demokratije da će u Crnoj Gori biti održan referendum o njenom pristupanju NATO i bez obzira na odluku Skupštine, "nije ništa drugo do ponovna najava protivustavnog ponašanja ove nacional-šovinističke družine."

"Više je nego očigledno da ponašanje ove političke grupacije nije više samo desničarsko nego i otvoreno kvislinško jer služi isključivo interesima stranih sila koje se otvoreno suprotstavljaju crnogorskim NATO integracijama", rekla je Ivnaović.

Ona je dodala da Ustav države Crne Gore jasno predviđa da se odluka o učlanjenju Crne Gore u NATO alijansu donosi u parlamentu i da odluku o eventualnom raspisivanju referenduma može donijeti jedino Skupština Crne Gore.

"Svako pozivanje da se stvar riješi na drugačiji način je apsolutno protivustavno sa neskrivenom namjerom narušavanja ustavnog poretka Crne Gore. Mi iz Crnogorske jasno poručujemo da svaki građanin, svaki pravni subjekt, pa i politička organizacija, u svom djelovanju moraju poštovati zakone svoje države i Ustav kao najviši pravni akt. Svako ponašanje suprotno Zakonu i Ustavu mora biti sankcionisano. Gotovo prije jednog vijeka Crna Gora je nestala sramnim i neligitimnim odlukama tzv. „Podgoričke skupštine“. I taj saziv skupštine kao i njene odluke su bili suprotni tada važećem Ustavu Kraljevine Crne Gore. Sljedbenicima iste te ideologije koji sada pokušavaju organizovati privatni referendum, koji ne poznaju ni Ustav ni zakone Crne Gore jasno poručujemo da se nikada više neće ponoviti tzv. „Podgorička skupština“ jer se danas ima ko boriti za pravo, čast i slobodu Crne Gore. Neka je vječna Crna Gora", zaključila je Ivanović.

Bonus video: