Potpredsjednik Opštine Herceg Novi: Nisam dobio poziv za sjednicu SO

"U vrijeme kada je poziv dostavljen Kabinetu predsjednika Opštine nisam bio u zgradi Opštine zbog drugih obaveza, koje bi sigurno bile odložene da sam o sjednicama bio obaviješten”, tvrdi Janković
134 pregleda 1 komentar(a)
Dragan Janković, Foto: Slavica Kosić
Dragan Janković, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 04.04.2017. 14:55h

Dragan Janković potpredsjednik Opštine Herceg Novi tvrdi da nije dobio poziv za sjednicu SO Herceg Novi koja je održana 31.marta.

Reagujući na saopštenje dr Ljiljane Bojanić da je 31.03.2017.godine "nakon što je izabrana za predsjednicu Skupštine Opštine Herceg Novi putem radio talasa podsjetila sve relevantne učesnike da će XXV redovna sjednica započeta 15. marta biti nastavljena toga dana“, kao i da je nakon toga uputila poziv potpredsjedniku Opštine, Janković koji vrši funkciju predsjednika Opštine tvrdi “ da za sjednice održane 31.03.2017. godine nije dobio nikakav poziv ni obavještenje”.

“Dr Bojanić samo potvrđuje da je upravo toga dana, 31.03, putem radio prenosa saopštila da će biti nastavljena XXV redovna sjednica, kao i da je istog dana, 31.03, uputila poziv i potpredsjedniku Opštine.Tačno je da je oko 9:30 časova 31.03. 2017. godine u Kabinet predsjednika Opštine dostavljeno obavještenje/poziv o sjednici kolegijuma predsjednika Skupštine za 09:50 časova,odnosno o nastavku XXV redovne sjednice za 10:00 časova”, navodi se u reagovanju Jankovića.

“Obavještenje/poziv upućen 30 minuta prije održavanja sjednice Skupštine Opštine ne mogu da smatram kao odgovoran odnos, a najmanje kao validan poziv ili obavještenje za prisustvo na redovnoj sjednici.

"U vrijeme kada je poziv dostavljen Kabinetu predsjednika Opštine nisam bio u zgradi Opštine zbog drugih obaveza, koje bi sigurno bile odložene da sam o sjednicama bio obaviješten”, tvrdi Janković.

“Cijenim da su odluke i zaključci koji su 31.03. doneseni rezultat odgovornosti svih i zasnovane na Zakonu i Statutu. Eventualno ocjenjivanje tih odluka i zaključaka može biti predmet nekih drugih postupaka i ne smatram se nadležnim da to dodatno komentarišem”, ističe se u saopštenju.

Potpredsjednik Opštine je na funkciji koju obavlja na osnovu Odluke Skupštine Opštine. Dakle, Skupština je ta koja može da odluči o njegovom razrješenju. Smatram da je to ispravniji način nego dokazivati nedokazivo, kao što je to u slučaju poziva za sjednice održane 31.03.2017. godine.”, zaključuje se u saopštenju potpredsjednika Opštine Dragana Jankovića.

Bonus video: