Ljiljana Bojanić predsjednica SO Herceg Novi: Na sjednicu su bili pozvani svi relevantni učesnici

Bojanić u saopštenju ističe da je nakon što ju je izabrala legitimna većina za predsjednicu SO, “ putem radio talasa podsjetila sve relevantne učesnike da će XXV-a redovna sjednica započeta 14-og.03. biti nastavljena 31. marta
53 pregleda 0 komentar(a)
Ljiljana Bojanić, Foto: Slavica Kosić
Ljiljana Bojanić, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 04.04.2017. 13:25h

Predsjednica SO Herceg Novi dr Ljiljana Bojanić u saopštenju povodom različitih interpretacija vanredne, kao i nastavka redovne 25. sjednice o budžetu za 2017, ističe da je

Podsjećamo da je Bojanić 31, marta izabrana za predsjednicu lokalnog parlamenta n a sjednici SO kojoj nisu prisustvovali odbornici DPS, SDP i nezavisni odbornik Milovan Baždar.

Iz DPS su tada saopštili da nisu dobili poziv za sjednicu.

Bojanić u saopštenju ističe da je nakon što ju je izabrala legitimna većina za predsjednicu SO, “ putem radio talasa podsjetila sve relevantne učesnike da će XXV-a redovna sjednica započeta 14-og.03. biti nastavljena 31. marta.

“ Pri tom sam najavila pauzu i pozvala sve članove kolegijuma predsjednice Skupštine da prije nastavka održimo sjednicu kako bi rad na Odluci o budžetu pojednostavili i olakšali. Poziv je, naravno, upućen potpredsedniku Opštine i sekretaru za finansije kao predlagaču, odnosno obrađivaću navedene odluke”, navodi Bojanić u saqopštenju.

Dodaje da je kao” ozbiljna i kulturna osoba, potpuno svjesna obaveza koje nosi novostečena funkcija”, toga trenutka obavezala sekretara Skupštine da službenici skupštinske službe odmah pripreme i dostave obavještenje i poziv u pisanoj formi.

“Potpisana otpremnica je potvrda da su poziv primili, a nedolaskom nakon jedan sat od prijema poziva, ni na kolegij niti na sjednicu, svjesno su donijeli odluku da opstruiraju donošenje Odluke o budžetu. Umjesto dolaska među odbornike, legitimne predstavnike građana, potpredsjednik opštine preuzeo je ingerencije Skupštine, koja je tog momenta bila u zasijedanju i odlučio da sam donese odluku. U toku zasjedanja dobivši informaciju o postupku potpredsjednika opštine odbornici su donijeli i odgovarajući zaključak koji se odnosi na njegove nadležnosti i prava. Skupština je u okviru svojih nadležnosti usvojila Budžet i jedino on može biti legitiman, bar u pravno uređenoj državi – navodi predsjednica SO Ljiljana Bojanić.

Ona žali što „pojedini politički subjekti zaboravljaju da svi ipak živimo u istom gradu":„Vrijeđanjem i pokušajem omalovažavanja neistomišljenika neće postići ništa, ali će zato o sebi reći mnogo“ – poručuje predsjednica SO, dr Ljiljana Bojanić.

Bonus video: