Marković: Sva državna ulaganja ostaće bez odjeka i efekta ako se u Kolašinu ne promijeni vlast

Ne smijemo dozvoliti da neodgovrna politika i neodgovorni pojedinci zaustave razvoj Kolašina
52 pregleda 25 komentar(a)
Duško Marković, Foto: DPS
Duško Marković, Foto: DPS
Ažurirano: 21.05.2018. 16:26h

Politike koje se pod vođstvom DPS vode na državnom nivou, u posebnom fokusu imaju infrastrukturni razvoj sjevera i 70 odsto kapitalnog budžeta opredjeljuje se za taj dio države. To se prvenstveno odnosi na izgradnju prve dionice autoputa, kao i lokalnih i regionalnih puteva na sjeveru. Oni su uslov za dalju izgradnju ski i turističkih centara na sjeveru", kazao je zamjenik predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Duško Marković.

On je kako je danas saopšteno iz DPS održao sa lokalnim partijskim rukovodstvom, sjednicu Opštinskog odbora DPS u Kolašinu, u proširenom sastavu.

Marković je poručio da će se DPS permanentno zalagati za unaprjeđenje poslovnog ambijenta u Kolašinu, koji je važan za nove investicije u turizmu, poljoprivredi, energetici i drvopreradi, a to će ubrzati lokalni ekonomski razvoj i doprinijeti povećanju zaposlenosti.

"Međutim, sva državna ulaganja ostaće bez odjeka i efekta ako se u Kolašinu ne promijeni vlast. Ne smijemo dozvoliti da neodgovrna politika i neodgovorni pojedinci zaustave razvoj Kolašina. Za četiri godine mandata nijesu ništa uradili u pogledu izgradnje komunalne infrastrukture i stvaranja razvojnih pretpostavki. Jasno je da u tom ambijentu nema razvoja, i da će svaki ivestitor pobjeći od barijera i nesigurnosti koju je aktuelna vlast kreirala", kazao je Marković.

Zamjenik predsjednika DPS je istakao da Kolašin ima značajnu perspektivu na sjeveru Crne Gore, jednako kao i Žabljak.

"Međutim, ako ne osvojimo vlast, i ne formiramo upravu koja će dijeliti razvojna opredjeljenja države, perspektiva Kolašina je ugrožena. Uz novu lokalnu vlast koju će dominantno konstituisati DPS gradiće se ski centar, gradiće se mali hoteli i ugostiteljski objekti, gradiće se farme i prerađivački pogoni, a to znači stotine novih radnih mjesta i bolji standard svake porodice i svakog Kolašinca", zaključio je Marković.

Bonus video: