Zeković: Kupuje li se podrškom Vučiću sloboda i srpsko državljanstvo Maroviću?

"Svi akteri afere Snimak su u medjuvremenu napredovali, neki do visokih državnih pozicija. Ako već Marović ne može da napreduje nakon milonskih pljački, ono mu se bar može obezbijediti da na slobodi i sa tuĐim državljanstvom uživa u otetom od naroda", rekao je između ostalog Zeković
21 komentar(a)
Bojan Zeković, Foto: Sdp.co.me
Bojan Zeković, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 02.04.2017. 13:45h

Nakon Vujanovićeve podrške Vučiću na predsjedničkim izborima u Srbiji javnost se sa pravom pita da li je u pitanju jos jedan dil na relaciji DPS-Vučić na štetu državnih interesa Crne Gore, saopštio je danas Bojan Zeković, član Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP).

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović dao je podršku predsjedničkom kandidatu na izborima u Srbiji Aleksandru Vučiću.

"Da li se ovom podrškom kupuje sloboda i srpsko državljanstvo za Svetozara Marovića i njegovo neizručivanje Crnoj Gori. Činjenica da je doskorašnji drugi čovjek DPS, po sopstvenom priznanju šef organizovane kriminalne grupe, van domašaja crnogorske pravde govori tome u prilog", istakao je Zeković.

On je dodao da je poznato da DPS, umjesto da kažnjava aktere korupcije i kriminala iz svojih redova, iste obilato pomaže i nagrađuje.

"Svi akteri afere Snimak su u medjuvremenu napredovali, neki do visokih državnih pozicija. Ako već Marović ne može da napreduje nakon milonskih pljački, ono mu se bar može obezbijediti da na slobodi i sa tuĐim državljanstvom uživa u otetom od naroda. Vučić, radikali, Miloševićevi socijalisti koji danas čine vlast u Srbiji mogu u tome pomoći svojim starim ratnim drugovima iz DPS – davanjem srpskog državljanstva Maroviću i njegovim bjekstvom od pravde", rekao je Zeković.

Po njegovim riječima, SDP konstatuje da su jedino DPS, Mandić i Knežević dali podršku Vučiću.

"Ništa čudno – taj trojac ima Jedinstvenu Rusiju za strateškog političkog partnera, pa ne sumnjamo da je nalog iz Moskve morao biti ispoštovan. Ostavljamo novokomponovanim DPS patriotama i Pink Crnogorcima da nam objasne kako to veliki DPS borci protiv "crnogorskih četnika" zdušno podržavaju četničke vojvode i Šešeljeve portparole u Srbiji", zaključio je Zeković.

Bonus video: