Ljiljana Bojanić izabrana za predsjednicu SO Herceg Novi

Iz Ministarstva javne uprave ranije su saopštili da sjednica SO Herceg Novi nije sazvana po Zakonu o lokalnoj samoupravi, što znači da je nelegitimna i nelegalna, pa će nelegitimne i nelegalne biti sve odluke koje donese
145 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.03.2017. 13:38h

Ljiljana Bojanić nezavisna odbornica izabrana je danas za predsjednicu SO Herceg Novi.

Za nju je glasalo 18 opozicionih odbornika ( NOVA, Izbor, Građanski savez, SNP, Novska lista i nezavisni odbornici Mirko Mustur i Obrad Gojković) od 34 odobrnika. Sjednici nije prisustvovalo 13 odbornika DPS, dva odbornika SDP i nezavisni odbornik Milovan Baždar.

„Ubijeđena da blokada Skupštine ili bilo kog drugog organa lokalne uprave nijesu u interesu ni grada niti njegovih građana, pozivam sve relevantne učesnike da ličnim doprinosom i zalaganjem omoguće njihov nesmetan rad“, poručila je Bojanić.

Iz DPS je ocijenjeno da je osamanaest odbornika javno demonstriralo pravno nasilje kršeći Zakon, Statut i postojeće procedure.

“Ne samo da su i pored dobijenog mišljenja Ministarstva javne uprave u kojem se ukazuje na kršenje zakona, zakazali sjednicu Skupštine, već na sjednicu nijesu ni pozvali odbornike Demokratske partije socijalista”, navodi se u saopštenju. .

Iz Ministarstva javne uprave ranije su saopštili da sjednica SO Herceg Novi nije sazvana po Zakonu o lokalnoj samoupravi, što znači da je nelegitimna i nelegalna, pa će nelegitimne i nelegalne biti sve odluke koje donese.

Predsjednica SO Ljiljana Bojanić dužnost će obavljati volonterski.

Njen mandat trajaće do lokalnih izbora zakazanih za 7.maj 2017 godine.

Po završetku vanredne, održan je nastavak 24. Redovne sjednice na kojoj je usvojen budžet za 2017 godinu.

Umjesto predloženih 20.103.miliona, budžet je smanjen na 17, 613 miliona eura. Prvobitno predloženi budžet je izraz želja DPS-a, a ne mogućnosti, ocijenio je odbornik SNP Stevo Cvjetković.

Jednoglasno usvojeni budžet poslan je na objavljivanje Službenom listu.U toku rasprave o budžetu stiglo je obavještenje iz Skupštinske službe , da je vd predsjednik Opštine Dragan Janković ,već potpisao odluku o budžetu I proslijedio na slanje Službenom listu. O toj odluci treba da se izjasni Skupština na prvoj narednoj sjednici.

Izvjesno je da će u Službeni list stići dvije različite odluke, a koje posljedice će to imati , vidjecće se naknadno.Iz redova opozicionih odbornika, koji nakon skraćenja mandata Skupštine imaju većinu , potez Jankovića ocijenjen je kao opstrukcija , a usvojen je zaključak da je Skupština zasjedala legalno I u punom kapacitetu usvojila budžet.

Janković je na konferenciji za novinare objasnio da ga niko nije obavijestio niti pozvao na današnju sjednicu, te da je shodno zakonu, donio odluku o budžetu ,poslednjeg dana važenja odluke o privremenom finansiranju opštine.

Galerija

Bonus video: