DPS Kotor o tamošnjoj vlasti: Varaju se ako misle da će parolama iz komunizma prevariti građane

"Nadamo se da će već jednom početi da shvataju da bavljenje politikom nije samo šetanje kravata jarko crvene boje. Vjerujemo da su građani Kotora već to razumjeli", zaključeno je u saopštenju.
59 pregleda 14 komentar(a)
Kotor grad, Foto: Shutterstock
Kotor grad, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 31.03.2017. 07:06h

Kotorski odbor DPS-a saopštio je da se vlast u ovom gradu grčevito trudi da populističkim potezima zamaže oči građanima, kako bi prikrila šta stvarno radi.

"Novooformljena vlast u Kotoru grčevito se trudi da populističkim potezima zamaže oči građanima, kako bi prikrila šta stvarno radi. Iako se još uvijek ne mogu dogovoriti o podjeli vlasti unutar svoje usitnjene neprirodne koalicije, građanima serviraju priče kao što je ona o “Majinom audiju”, kojima se predstavljaju kao dobročinitelji. Ali su zaboravili da pomenu kako su sebi odmah na startu povećali odborničke nadoknade", navodi se u saopštenju.

Iz kotorskog DPS-a su kazali da, umjesto toga, mladi "politikanti" iz Demokrata nijesu se mogli suzdržati da ne pokažu kako su smislili mjere štednje.

"Oni će prodati skupi audi, i novac podijeliti, kako kažu, „sirotinji“. Istovremeno, u Skupštini su donijeli odluku o povećanju nadoknade odbornicima. Račun je najjednostavniji – godišnja razlika za odborničke nadoknade ravna je vrijednosti tog čuvenog audija. Ovim i drugim primjerima, nesnalaženjem u planiranju opštinskog budžeta i najavom otpuštanja radnika Opštine, Demokrate već na početku mandata pokazuju građanima Kotora ko su oni ustvari. Pola godine su potrošili u formiranju vlasti i niko ne zna još koliko će. Naravno, svo to vrijeme nisu našli rješenje ni za jedan realni problem Kotorana, niti toga ima u nagovještaju. Grdno se varaju ako misle da će demagoškim parolama iz komunističkih vremena prevariti građane da ne pitaju šta je sa dvoranom, pothodnikom, žičarom. I morem drugih životnih problema. U međuvremenu, prave se da nije april, da nijesmo na početku sezone. Prioritet za njih imaju zabavna saopštenja za naivne kao što je ono o voznom parku. To su potezi koji mogu biti inspiracija feštađunima za naredne maskenbale. Nadamo se da će već jednom početi da shvataju da bavljenje politikom nije samo šetanje kravata jarko crvene boje. Vjerujemo da su građani Kotora već to razumjeli", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: