Genić: "Umivanje" Podgorice je priprema za lokalne izbore

"Problem je što se ovdje stvari rješavaju parcijalno, bez ikakvog reda i uglavnom kada su u pitanju nečiji interesi - tačnije kada nekome treba napuniti džepove ili otuđiti gradsku imovinu bez neke prethodne analize"
2 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2017. 09:30h

Odbornica DF u Skupštini Glavnog grada Biljana Genić kazala je da ova partija pozdravlja "umivanje" Podgorice, iako su svjesni da je to priprema za lokalne izbore.

"Mi u Pokretu za promjene pozdravljamo iznenadno umivanje Podgorice, jer glavni grad države Crne Gore to zaista zaslužuje. Iako smo svjesni da je u pitanju opsežna priprema za lokalne izbore koji nas čekaju naredne godine, ne možemo da se ne zapitamo ko je odredio prioritete i na koji način se oni sprovode? Jer, ukoliko postoji dobra volja da se grad uredi po mjeri njegovih stanovnika - onda je valjda trebalo prvo ukloniti ono što zaista predstavlja ruglo. Kao na primjer ona razvalina na kružnom toku, na početku Starog aerodroma. Jedna u nizu lokacija koja više služi kao višenamjenski javni toalet", kazala je Genić.

Ona napominje da se isti nalazi na manje od kilometar udaljenosti od samog centra grada.

"Zajedno sa puštenim konjima koji slobodno šetaju naseljem jer gradske vlasti do dana današnjeg nemaju rješenje za ovaj problem koji već godinama predstavlja noćnu moru, naročito kada životinja zbog povreda skapava na sred ulice - pa ni nadležne inspekcije ni veterinarske službe nisu u stanju da intervenišu. Nećemo danas govoriti o nekim suštinskim problemima sa kojima se suočavamo, a koji predstavljaju ništa drugo do nekompetentnost ljudi koji vode gradsku upravu. Počevši od krupnih infrastrukturnih problema, preko nerešenih komunalnih pa sve do krajnje siromašne kulturne ponude koja jednostavno nije dovoljna za glavni grad jedne zemlje. Problem je što se ovdje stvari rješavaju parcijalno, bez ikakvog reda i uglavnom kada su u pitanju nečiji interesi - tačnije kada nekome treba napuniti džepove ili otuđiti gradsku imovinu bez neke prethodne analize. Smatramo da Podgorica može bolje, i da prije svega zaslužuje bolje upravljanje postojećim resursima, kompetentnu lokalnu samoupravu i službe koje će grad posmatrati kao integralnu cjelinu a ne kao zbir partikularnih interesa", zaključila je Genić.

Galerija

Bonus video: