Sjednica SO Herceg Novi odložena za petak

Iako su sinoć najavili dolazak nisu se pojavili odbornici DPS, kao ni SDP i nezavisni odbornik Milovan Baždar koju su ranije kazali da neće doći na sjednicu
1 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2017. 07:30h

Sjednica SO Herceg Novi na kojoj je trebalo da bude izabrana predsjednica SO danas nije održana jer nije bilo kvoruma.

Kako je obrazložio predsjedavajući, Blago Radanović iz Građanskog saveza, Skupština se odlaže na zahtjev odborničkog kluba Izbor.

Iako su sinoć najavili dolazak nisu se pojavili odbornici DPS, kao ni SDP i nezavisni odbornik Milovan Baždar koju su ranije kazali da neće doći na sjednicu. Sjednici nisu prisustvovala ni dva odbornika Izbora - lider Dušan Radović Krušo i Željko Vavić, kako je obrazloženo, ranije preuzetih obaveza.

Podsjećamo da je grupa o opozicionih odbornika sazvala je hitnu sjednicu SO Herceg Novi na kojoj bi trebalo da bude izabran predsjednik lokalnog parlamenta. Jedina kandidatkinja je nezavisna odbornica Ljiljana Bojanić.

Ranije je Ministarstvo za javnu upravu dostavilo mišljenje da je sjednica nezakonito sazvana i da će sve odluke donijete na toj sjednici biti nezakonite. Prema mišljenju Ministarsva hitnu sjednicu SO ne mogu sazvati odbornici, nego samo predsjednik SO. Nakon smjene Andrije Radmana (DPS) nije izabran predsjednik lokalnog parlamenta.

Nova sjednica zakazana je za sutra u 8 i 30, a nakon nje trebalo biu da bude održana sjednica na čijem je dnevnom redu odluka o budžetu za 2017 godinu.

Galerija

Bonus video: