Opozicija traži da se bira predsjednik SO

Opozicija je tražila da se 20. marta raspravlja o izboru novog predsjednika SO, nakon što je Andrija Radman (DPS) razriješen dužnosti
0 komentar(a)
So Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
So Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 23.03.2017. 18:11h

Predstavnici opozicionih stranaka u Herceg Novom predali su juče skupštinskoj službi zahtjev da se svim odbornicima i Draganu Jankoviću, koji obavlja funkciju predsjednika Opštine, proslijede materijali o sazivanju hitne sjednice lokalnog parlamenta, koja bi se održala 30 marta.

Opozicija je tražila da se 20. marta raspravlja o izboru novog predsjednika SO, nakon što je Andrija Radman (DPS) razriješen dužnosti. Opozicija je najavila da će za predsjednicu lokalnog parlamenta predložiti nezavisnu odbornicu Ljiljanu Bojanić. Sjednica nije održana, jer skupštinska služba nije poslala poziv odbornicima: Oni su se tada pozvali na mišljenje Ministarstva za javnu upravu, prema kojem hitnu sjednicu ne mogu zakazati odbornici, već samo predsjednik SO.

Nakon raskida vladajuće koalicije DPS-a i Izbora, skraćen je mandat lokalnog parlamenta, a izbori su zakazani za 7. maj. Opozicija koja, u lokalnom parlamentu od 34 odbornička mjesta, ima 21 odbornika, smijenila je Radmana, ali na istoj sjednici nije izabrala novog predsjednika. Potpredsjednik opštine je zbog toga tražio mišljenje ministarstva, jer zakon ne precizira ko može zakazati hitnu sjednicu, ako nema predsjednika.

Bonus video: