Danilović: Mi i da hoćemo, nemamo čime i koga napasti

"Na raspolaganju nam je kao i Gavrilu Principu po koji pištolj i puška! Pominjem Gavrila jer Karl Bilt kaže da je on izazvao Prvi svjetski rat", napisao je Danilović
33 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.03.2017. 14:34h

Funkcioner Demosa Goran Danilović kazao je da se nekad zapita kako državnici, politički komesari i izaslanici sa međunarodnom reputacijom bivaju birani ili su bivali birani da rešavaju sporove i da mire širom Evrope.

"Nekad se zapitam kako državnici, politički komesari i izaslanici sa međunarodnom reputacijom bivaju birani ili su bivali birani da rešavaju sporove i da mire širom Evrope? Jesu li imali ikakav dokaz i uvjerenje o vlastitom zdravlju", kazao je Danilović, koji je na Facebooku komentarisao izjavu nekadašnjeg visokog predstavnika Evropske unije (EU) u Bosni i Hercegovini (BiH) Karla Bilta.

"Istovremeno s ubrzanjem procesa evropskih integracija, kako bi se riješio sve opasiji rizik konflikta na Balakanu, EU treba da demonstrira da posjeduje i volju i metode tako što će u region poslati svoje borbene grupe da izvode vojne vježbe. To bi poslalo moćnu poruku da njene vojne snage nisu tigar od papira, te da, osim riječi, ima još potencijala koje može da upotrijebi" naveo je Karl Bilt, a prenio sarajevski Dnevni avaz.

"Ova izjava Karla Bilta je lakrdijaška tlapnja ali istovremeno i orginalna glupost. Borbene grupe EU? Može li gospodin Bilt pojasniti na šta ili koga misli? Gdje bi ih on poslao na Balkan? U Hrvatsku? U redu Hrvati nisu Balkan!? A i bilo bi glupo tamo slati borbene grupe kada je Hrvatska članica NATO i pride EU!? U Srbiju - na Kosovo i Metohiju? U Bondstil? U Albaniju? Pa zar tamo nije NATO - odbrambeni savez? U Crnu Goru? Mi i da hoćemo nema čime i koga napasti! Na raspolaganju nam je kao i Gavrilu Principu po koji pištolj i puška! Pominjem Gavrila jer Karl Bilt kaže da je on izazvao Prvi svjetski rat", napisao je Danilović.

Danilović je kazao da se najiskrenije nada da Bilta niko neće poslušati i uzeti za ozbiljno "te da će nas poštedjeti borbenih grupa EU!?"

"A što se tiče Makedonije ne treba brinuti - skoro je potpuno opkoljena NATO vojnicima! Balkan je tako u sigurnim, Vašim, rukama gospodine Bilt. Teško nama", zaključio je Danilović.

Bonus video: