Medojević: Marović da objasni kome je iz WTE obećao korupcionaški tal

"VDT treba da odmah stavi van snage ovaj ugovor i podigne optužnicu protiv potpisnika ugovora. Istovremeno, neophodno je pokrenuti sveobuhvatnu istragu kojom bi se utvrdilo , kako je opština Budva poptisala ovako štetan ugovor i ko je sve ugađen u ovu kriminalnu transakciju kojom je sklopljen posao sa višestruko većim naduvanim vrijednostima opreme, radova, usluga"
13 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.03.2017. 19:03h

Nova vlast u Budvi, nepotebno gubi vrijeme u pregovorima sa Vladom i njemačkom kompanijom WTE oko postrojenja za preradu otpadnih voda, saopštio je danas predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević.

"Nepohodno je odmah, podnijeti krivičnu prijavu i inicijativu VDT Ivici Stankoviću protiv potpisnika ovih kriminalnih ugovora i tražiti hitnu zaštitu državne imovine i javnog interesa koji su ugroženi lopovskim dilovima kriminlane grupe koju je predvodio Svetozar Marovic i vlasnika i dijela menadžmenta njemačke firme WTE, koji su sklopili ugovor koji ima sve elemente veleizdaje i ugrožavanja javnog interesa. VDT treba da odmah stavi van snage ovaj ugovor i podigne optužnicu protiv potpisnika ugovora. Istovremeno, neophodno je pokrenuti sveobuhvatnu istragu kojom bi se utvrdilo , kako je opština Budva poptisala ovako štetan ugovor i ko je sve ugađen u ovu kriminalnu transakciju kojom je sklopljen posao sa višestruko većim naduvanim vrijednostima opreme, radova, usluga. Svetozar Marović koji je već napravio za sebe, nevjerovatno dobar dil sa Katnićem bi morao da propjeva i objasni kome je od predstvanika njemačke firme obećao ovaj korupcionaški tal vrijedan više desetina miliona eura. U suprotnom VDT treba da traži poništenje svih Sporazuma sa Marovićem, zbog nesaradnje sa tužilaštvom u ovom predmetu", istakao je Medojević.

On je dodao da ovaj ugovor ima sve elemente nepoštenog posla i kao takav bi morao biti odmah suspendovan i stavljen van snage, a njemačka firma i njeni predstavnici u ovom poslu najstrožije kažnjeni zbog ovog kako je rekao prevarnog posla.

"Da imamo profesionalnog, kompetetnog specijalnog tužioca, ovo postrojenje bi pripalo državi Crnoj gori i opštini Budva i ne bi platili ni cent, jer bi kazna za ovakav grandiozni lopovski ugovor bila višestruko veća od vrijednosti ovog postrojenja. Najnovije upozorenje njemačke firme WTE - Wasertehnik iz Esena da od kraja marta ne garantuju rad postrojenja, jer može doći do kvaranje djelova je klasični reket i ucjena i VDT i SDT bi morali HITNO da reaguju i spriječe moguće štetne posledice po gradjane Budve, opštinu i ljetnu sezonu. Nažalost, za ovih 27 godina vladavine DPS, razorene su sve institucije i svaka strana firma i domaći tajkuni i kriminalci mogu ovde da rade šta hoće, da pljačkaju, otimaju,dok se tužilaštvo bavi očuvanjem vlasti DPS", kazao je Medojević.

Bonus video: