DPS Kolašin: Vuksanović pokušava da pobjegne od katastrofalnih učinaka

U saopštenju DPS se navodi se kako je "poslednja sjednica Skupštine opštine (SO) bila je još jedan "crveni telefon" ili "crveni mikrofon“ za Vuksanovićevu"
10 komentar(a)
Željka Vuksanović, Foto: Zoran Đurić
Željka Vuksanović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 17.03.2017. 11:23h

Iz Opštinskog odbora (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) pozvali su predsjednicu Opštine Željku Vuksanović "da održi obećanje i objavi na sajtu Opštine sve primjere lične koristi koje su imali nosioci lokalne vlasti u periodu 2010 – 2014 godine".

Takođe, oni predsjednicu pozivaju i da kaže "koliko je Opština do sada isplatila sredstava građana Kolašina, na ime izugubljenih presuda u sporovima sa otpuštenim radnicima".

U saopštenju te stranke navodi se kako je "poslednja sjednica Skupštine opštine (SO) bila je još jedan "crveni telefon" ili "crveni mikrofon“ za Vuksanovićevu".

"Navikla da u emisijama sa pripremljenim scenarijima, priča šta i kako hoće, nastavila je takvu praksu i na posljednjoj sjednici SO, pokušavajući da pobjegne od katastrofalnih učinaka svojih predsjedničkih mjeseci. Zaboravila je da prethodna vlast u periodu od 2010. do 2014. godine nije prodala ni jedan kvadrat zemljišta. Ni po euro, ni po dva, ni po pet – ni jedan kvadrat nije prodala", napisali su iz OO DPS.

Oni tvrde da je predsjednica Opštine "zaboravila je da je prethodna vlast u periodu od 2010. do 2014. godine izvršila racionalizaciju, čime je broj zaposlenih smanjen za 85 radnika. Svi oni su, navodi se u saopštenju, "dobili kvalitetan socijalni program".

"U tom periodu nije pokrenut ni jedan sudski postupak protiv Opštine od strane radnika koji su ostali bez posla.Racionalizacija ili bolje reći "ćeranje" koje organizuje sadašnja lokalna vlast, građane Kolašina su koštale stotine hiljada eura koje je Opština izgubila u sudskim sporovima", tvrde iz OO DPS.

Bonus video: