Medojević: Tužioci i sudije koji nezakonito progone DF će odgovarati

"DF poručuje svakom profesionalcu u tužilaštvu i sudovima, da nemaju čega da se plaše i da će i posle smjene ovog mafijaškog režima moći mirno da nastave da obavljaju svoju dužnost"
67 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.03.2017. 17:14h

Tužioci i sudije koje sprovode nezakoniti progon DF će se suočiti sa lustracijom i odgovarati pred sudovima slobodne Crne Gore, saopštio je član Predsjedništva Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević.

"Odlukom sudije Mušike Dujovića, koji je do 1998. bio prepoznat kao ekstremni ostrašćeni srspki nacionalista, da odbije žalbu Mihaila Čađenovića, koji nevin, bez ijednog i indirektnog dokaza, na pravdi Boga leži u kazamatima mafijaškog režima, je samo još jedan u nizu dokaza opravdanosti zalaganja DF za lustraciju i opšti reizbor tužilaca i sudija", navodi se u saopštenju Medojevića.

Kako dodaje, DF se snažno zalaže za vladavinu zakona i nezavisno i profesionalno tužilaštvo i sudstvo.

"Pažljivo pratimo ponašanje i odnos svakog policajca, agenta ANB, tužioca, sudije, ministra u političkom progonu DF. Svako od njih koji postupa po zakonu i po sopstvenoj savjesti, profesionalno i pošteno, ima punu podršku DF. Oni drugi , koji postupaju po nalogu Đukanovića i Pažina i po instrukcijama Vesne Medenice, moraju biti svjesni da će svoje protivustavne i nezakonite odluke, morati detaljno da objasne pred sudovima i tužilaštvom slobodne Crne Gore. Zbog dugogodišnje vladavine jedne partije koje je progutala državu Crnu Goru, mnogi policajci, tužioci i sudije su se ogriješili o Ustav i zakone ove zemlje i donosile su odluke na osnovu instrukcije vrha režima. Svi moraju računati na to da ničija nije gorela do zore i da će svaka sila proći i da će jednog dana, a mi smo sigurni vrlo brzo, svoje nezakonite odluke morati braniti pred drugim i drugačijim sudovima, gdje više neće biti Đukanovića, Pažina i Medenice da ih štite od sile zakona", navodi se.

Medojević u saopštenju piše da je ovo vrijeme gdje se svaki sudija i tužilac nalazi ne samo na testu ustavnosti i zakonitosti, već i profesionalnog morala i istorijske odgovornosti i "svako ima izbor - da služi istini i pravdi, državi i zakonima, ili mafijaškom režimu koji broji posljednje dane".

"DF poručuje svakom profesionalcu u tužilaštvu i sudovima, da nemaju čega da se plaše i da će i posle smjene ovog mafijaškog režima moći mirno da nastave da obavljaju svoju dužnost. Oni, koji su se ogriješili o ustav i zakone ove zemlje i koji su sprovodili politički progon nevinih ljudi, po nalogu šefa partije, moraće da se suoče svojim postupcima i preuzmu odgovornost za svoje postupke. Dvostruki aršini koje ovo krivosudje ima prema članovima kriminalne organizacije DPS i prema političkim neistomišljenicima režima, ne može proći bez odgovarajučih političkih, profesionalnih, moralnih i zakonskih posledica. Korumpirani režim ogrezao u kriminalu i pljački, sada preko pojedinih tužilaca i sudija sprovodi državni teror nad nedužnim gradjanima, samo zbog njihove drugačije političičke orjentacije. Pozivam sve tužioca i sudije, kojima je stalo da u Crnoj Gori sila zakona bude jača od zakona sile , da odbiju instrukcije, ucjene, prijetnje i naredbe vrha režima i da doprinesu očuvanju poslednjih ostataka pravne države, koju godinama sistematski urušava upravo režim Djukanovića. Svi vi znate izmedju sebe , ko su omiljeni režimski tužioci i sudije i to im se vidi po luksuznim stanovima, autima, i životnom standardu koji nije u skladu sa njihovim primanjima. Svi oni će porijeklo svoje ogroimne imovine morati da objasne i da dokažu kako i na koji način su je stekli. Sudije i tužioci, nijesu nikava božanska bićai izvan i iznad zakona i oni itekako mogu da budu predmet krivičnog progona i da odgovaraju pred sudovima ove zemlje. Posebno, kada uskoro na vlast dodje neka druga politička garnitura koja nikoga neće štititi", zaključuje Medojević.

Bonus video: