Herceg Novi: Smijenjen Andrija Radman

Odbornik SDP-a Dragan Šimrak optužio je Radmana za nedosljednost jer je dva puta bio predsjedavajući kada su nezakonito izglasane odluke o smjeni I izboru predsjednika Opštine. Radman je kazao da će sud o njegovom radu, na kraju dati građani
328 pregleda 6 komentar(a)
Andrija Radman, Foto: Slavica Kosić
Andrija Radman, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 14.03.2017. 16:13h

Odbornici hercegnovske skupštine opštine danas su razrijesili dužnosti predsjednika Andriju Radmana (DPS). Za njegovu smjenu glasalo je 19 opozicionih odbornika, protiv je bilo 12 i jedan odbornik je bio suzdržan.

Nezavisni odbornik Milovan Baždar je istakao da Radmana smjenjuju, jer u prethodne dvije godine nije pokazao dovoljno tolerancije prema drugačijem mišljenju I da je previše dozvolio DPSu da se miješa u sve odluke izvršne vlasti. Naglasio je da opozicija nema namjeru da formira većinu radi vlasti , već da žele da se na bezbolan način prevazidje period do izbora.

U ime opozicije Baždar je predlozio amandman da do izbora novog predsjednika predsjedavanje Skupštinom preuzme dr Ljiljana Bojanić, nezavisna odbornica. Optužujući opoziciju da kroz amandman žele da “na mala vrata uvedu nešto što nije moguće”, Radman ga je odbio.

Opozicija je, kako je objasnio Radman , u inicijativi za smjenu predsjednika SO preskočila jedan korak. Prije odluke o smjeni , trebalo je da se donese odluka o načinu vodjenja sjednice SO. Sada je blokrian rad lokalnog parlamenta , jer kako se čulo, neće imati ko da saziva druge sjednice. “Ovo što je danas uradila opozicija je pokušaj da prikriju svoju neznavenost , odnosno neznanje koje se ogleda i u tome da čak nisu znali kako da smijene predsjednika SO. Kako bi sutra vodili lokalnu samoupravu ?!”, kazao je Radman nakon sjednice SO i istakao da se u protekle dvije ipo godfine “ trudio da bude tolerantan i da upućujem na ono što je zakon, Statut i Poslovnik.

Na optužbe opozcije da je opstruirao sjednicu, Radman je kazao da je trebalo ranije da misle kako će voditi Skupštinu kada njega razrješe, a ne da misle samo kako će politički profitirati.

Odbornik SDP-a Dragan Šimrak optužio je Radmana za nedosljednost jer je dva puta bio predsjedavajući kada su nezakonito izglasane odluke o smjeni I izboru predsjednika Opštine. Radman je kazao da će sud o njegovom radu, na kraju dati građani.

“Inicijativa za smjenu predsjednika SO imala je za cilj da pkaže da DPS nema legitimitet da ima predsjednika Skupštine, jer nema dovoljan broj odbornika i da pokažemo da je DPS smjenljiva. To ćemo pokazati i na izborima” poručila je odbornica SNP Danijela Đurović.

Bonus video: