URA Pljevlja: Dok štite tajkune, iživljavaju se nad majkama

Iz URA ističu da je aktuelna vlast „umjesto obespravljenog naroda, u zaštitu uzela domaće i strane tajkune, kojima mimo zakonskih odredbi tolerišu neplaćanje stotina miliona eura poreskih obaveza“
66 pregleda 2 komentar(a)
majke, Foto: URA
majke, Foto: URA
Ažurirano: 13.03.2017. 16:23h

Tendencija aktuelnog autokratskog režima je da, na bahat način, pod svoju kontrolu stavi zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, te na taj način, gazeći osnovna načela prava i demokratije, sačuva i ojača svoj represivni aparat. Upravo taj aparat je, ovog puta, usmjeren ka majkama sa troje i više djece, kojima se uskraćuju stečena doživotna prava na primanje naknada, istakli su u pljevaljskom odboru Građanskog pokreta URA.

Oni ističu da je aktuelna vlast „umjesto obespravljenog naroda, u zaštitu uzela domaće i strane tajkune, kojima mimo zakonskih odredbi tolerišu neplaćanje stotina miliona eura poreskih obaveza“.

„Ipak, niko nije mogao pretpostaviti da će, u sopstvenoj bahatosti, otići toliko daleko da „udare“ na majke, kao stub svake porodice i društva u cjelini. Iste one majke koje su, protestujući ispred Skupštine Crne Gore, koja je odavno prestala biti simbol narodne volje, razotkrile surovost i pravi karakter ovog režima“, naveli su u pljevaljskom odboru tog pokreta.

U tom odboru su iskazali divljenje i podršku crnogorskim majkama, „koje su pokazale kako se treba boriti za svoja teško stečena prava.“

„Nadamo se da će majke svoja prava odbraniti pred međunarodnim sudovima, jer je, poslije izjava pojedinih predstavnika domaćih sudskih institucija, potpuno jasno da u njih ne dotiču patnje crnogorskih majki i zaštita njihovih prava. Majke su na ovaj način, u zajedničkoj borbi sa drugim obespravljenim građanima, pokazale da crnogorske institucije nemaju ni kapaciteta, niti političke volje da rade u korist građana, odnosno, da rade u korist poreskih obveznika koji finansiranju njihovo funkcionisanje“, istakli su u tom pokretu.

Bonus video: