Demokrate Tivat: Otimačina iz naših džepova da bi pravdali štancovanje članskih DPS kartica

"Shvatiće valjda odbornici da je Đikanović ovom odlukom o poskupljenju komunalnih usluga uvrijedila sve ljekare, profesore, inženjere, novinare i ostalu intelektualnu elitu Tivta koji jedva da imaju 500 ili 600 eura mjesečne naknade za tako odgovorne poslove koje rade"
81 pregleda 26 komentar(a)
Vladimir Arsić, Foto: Demokratska Crna Gora
Vladimir Arsić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 10.03.2017. 12:54h

Lokalna DPS-SD-HGI vlast pripremila je prvi ovogodišnji veći harač za građane, ocijenio je danas Opštinski odbor (OO) Demokratske Crne Gore Tivat, komentarišući predlog da se cijene usluga Komnunalnog preduzeća povećaju u prosjeku za 20 odsto.

Formalnu saglasnost na novi cjenovnik treba da daju odbornici na predstojećoj sjednici SO u utorak 14.marta.

"U vrlo konfuzno sročenom obrazloženju predsjednice Borda direktora Komunalnog, Svjetlane Đikanović (DPS), koja je od skoro postala pravni ekspert za vođenje lokalne komunalne politike i povećanje cijena nameta na sve nas zajedno, nalazimo prosto uvredljiva obrazloženja za intelekt svakog Tivćanina. Umjesto da kao neko ko prije svega sa aspekta upravljačke strukture, kaže da su jedini pravi razlozi za povećanje cijene komunalnih usluga u stvari zapošljavanja novih 28 radnika, kao predizborno obećanje njenog DPS-a, zbog čijeg radnog angažovanja sada nemaju dovoljno para za lične dohodke, oni su odlučili da prave otimačinu iz naših džepova da bi uz put pravdali štancovanje članskih DPS kartica", kazao je danas predsjednik tivatskih Demokrata Vladimir Arsić.

On je podsjetio da je istovjetan predlog o povećanju cijena usluga Komunalnog nedavno povučen sa dnevnog reda sjednice lokalnog parlamenta, zbog čega ostaje da se vidi kako će se u utorak o tom materijalu odnijeti odbornici.

"Shvatiće valjda odbornici da je Đikanović ovom odlukom o poskupljenju komunalnih usluga uvrijedila sve ljekare, profesore, inženjere, novinare i ostalu intelektualnu elitu Tivta koji jedva da imaju 500 ili 600 eura mjesečne naknade za tako odgovorne poslove koje rade. A na drugoj strani Đikanović traži platu za vozača smećare od 700 eura a za radnike na smećari 600 eura. Pitamo stoga Svjetlanu Đikanović da li je to taj DPS-ov siguran korak kojim idete naprijed?", ističe se u saopštenju OO Demokrata Tivta uz konstataciju da je takav predlog "zaista najveća moralna i profesionalna uvreda koju je ovakva "komunalna vlast" mogla da priredi svojim građanima."

"Da li je zaista moguće da se vi borite da jedan vozač smećare koji mora isključivo biti član DPS-a, ima veću platu od ljekara specijaliste u Domu zdravlja u Tivtu ili skoro duplo veću zaradu od profesora u školi?", pitale su Demokrate predsjednicu Borda direktora Komunalnog Svjetlanu Đikanović.

Oni su pozvali gradonačelnicu dr Snežanu Matijević da dobro razmisli i da joj se "na ovaj način još jednom podmeću dokumenti čiji ćete sutra jedini predlagač na skupštinskom zasijedanju biti baš gradonačelnica".

Bonus video: