Vujović: Efekti Vlade Markovića - uzimati od siromašnih, tajkuni spokojni

"Najbolje bilo da Vlada posluša sopstveni savjet koji je dala majkama sa troje i više djece – da ode kući"
52 pregleda 9 komentar(a)
Ivan Vujović, Foto: Sdp.co.me
Ivan Vujović, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 07.03.2017. 15:51h

Svaki parametar rada Vlade je danas gori nego prije 100 dana kada je stupila na scenu, ocijenio je član Predsjedništva SDP-a Ivan Vujović

"Vlada formirana nakon izbora održanih u danu državnog udara vlada mimo volje većine građana i u njenih prvih sto dana došlo je daljeg usložnjavanja političke, socioekonomske i bezjbednosne krize", naveo je Vujović.

Kako dodaje, protesti na ulicama, ogromno socijalno nezadovoljstvo, enormno zaduživanje, "pohara narodnih dobara nastavak su višegodišnje pogubne ekonomske politike kojoj se SDP u kontinuitetu protivio".

"Prvi koraci koje je ova Vlada povukla bili su finansijski udar na najranjivije i najsiromašnije građane, na one koji žive od svog rada i koji su u zoni ili na ivici zone siromaštva. Vlada uzima od siromašnih, a ne pada joj na pamet da deficit u kasi nadomjesti tako što će uzeti od tajkuna, velikih kompanija, tako što će oporezovati luksuz i kapital ili tako što će naplatiti stotine miliona poreza koje uglavnom duguju DPS tajkuni", saopštio je Vujović.

Ističe da "znamo da je teško udariti na privilegovane".

"Ako znamo da su sve najvažnije finansijske pozicije u zemlji u rukama bivših direktora i čelnika Prva banke – Centralna banka, Ministarstvo finansija, Elektroprivreda. Zbog svega ovoga je ova Vlada – Vlada nepravde. Vlada zatvara oči pred političkom krizom, čak negira da kriza postoji, pa nije čudo što nema nikakvih konstruktivnih napora da se ona krene rješavati. Jednopartijski izbori u Nikšiću pokazuju demokratske kapacitete ove Vlade i DPS-a i oni su možda najbolji prikaz stanja svijesti onih koji je vode ali prije svega onih koji u sjenci vuku konce.Iako su građani bili svjedoci gotovo svakodnevnih mafijaških obračuna na ulicama premijer Marković nam je saopštio i da je bezbjednosna situacija odlična".

Vujović zaključuje da bi najbolje bilo da Vlada "posluša sopstveni savjet koji je dala majkama sa troje i više djece – da ode kući"..

Bonus video: