Herceg Novi: O smjeni Radmana 14. marta, tri sjednice za dva dana

Povodom odluke da se samo u dva dana održe tri zasjedanja Skupštine Opštine iz opštinskog DPS-a tvrde da to "ukazuje da novoformirana grupacija ( predstvnici opozicije) još jednom demonstrira potpunu neozbiljnost"
0 komentar(a)
So Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
So Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 03.03.2017. 15:01h

Sjednica SO Herceg Novi na kojoj će se odlučivati o predlogu opozicije za smjenu predsjednika lokalnog parlamenta Andrije Radmana (DPS) , kako je ranije i najavljeno, biće održana 14 marta.

Prije ove, istog dana biće održana 25. redovna sjednica sa samo jednom tačkom dnevnog reda – donošenjem Odluke o usvajanju budžeta, bez mogućnosti proširenja dnevnog reda, što je takođe inicirala opozicija.

Ovo je danas dogovoreno na sastanku skupštinskog kolegijuma kome su prisustvali predstavnici svih klubova odbornika.

Povodom odluke da se samo u dva dana održe tri zasjedanja Skupštine Opštine iz opštinskog DPS-a tvrde da to "ukazuje da novoformirana grupacija ( predstvnici opozicije) još jednom demonstrira potpunu neozbiljnost" i da je očigledno da "međusobno ne uspijevaju da pronađu konsenzus čak ni oko formalno-proceduralnih pitanja vezanih za zasjedanje opštinskog parlamenta, što govori o apsolutnom amaterizmu i neodgovornosti".

Hercegnovska opozicija koja u SO ima 21 od 34 odbornika bila je jedinstvena oko predloga smjene Radmana i odluke o usvajanju budžeta za ovu godinu, što je pokrenulo spekulacije o jedinstvenom izlasku opzicije na lokalne izbore zakazne za 7. maj.

Nezavisni odbornik i član pokreta URA Milovan Baždar ranije je kazao da je opozicija postigla konsenzus oko stvaranja skupštinske većine prvenstveno sa ciljem da se stvore uslovi za fer i demokratske izbore , ali da to ne znači formiranje predizbornih koalicija .

Predsjednik SO Andrija Radman, za 13. mart zakazao je nastavak redovne 24. sjednice lokalnog parlamenta koja je počela u decembru prošle godine.

Bonus video: