Rakčević: Žao mi je što je Stijepović ponižen drugim mjestom na izbornoj listi DPS-a

"Potpuno nebitno ko je nosilac liste DPS-a u Podgorici, jer ko god da je na čelu on predstavlja dosadašnji koncept vladanja Podgoricom, koncept rasparčavanja gradske imovine, betoniranja, koncept uništavanja, koncept poklanjanja najvrjednijih djelova grada tajkunima, bliskim DPS-u", poručio je Rakčević
108 pregleda 39 komentar(a)
Podgorica za 21. vijek, pres, Foto: Koalicija "Za 21. vijek"
Podgorica za 21. vijek, pres, Foto: Koalicija "Za 21. vijek"
Ažurirano: 02.05.2018. 19:10h

Kandidat za odbornika u Skupštini Glavnog grada Luka Rakčević kazao je danas da na predstojećim izborima 27. maja građani odlučuju da li će se graditi 150.000 kvadratnih metara betona na prostoru kasarne "Morača", soliter preko 100 metara u Bloku V, da li će se graditi stambene zgrade i betonski atrijumi na prostoru Njegoševog parka, da li im je u redu to što Praking servis, Vodovod i druga gradska preduzeća partijski zapošljavaju i što su tekući budžeti toliko visoki i što se stvaraju ogromne budžetske rupe koje krpe građani kroz podizanje raznih poreza, taksi i drugih nameta.

Kako je saopšteno iz "Koalicije za 21. vijek", članice te koalicije, Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA održali su danas pres konferenciju povodom otvaranja zajedničkih kancelarija koalicije "Podgorica za 21.vijek" koje se nalaze u Hercegovačkoj 40.

U saopštenju se dodaje da će od sada će se sve pres konferencije i medijski događaji u toku izbornog ciklusa u Podgorici održavati upravo u tim kacelarijama.

Rakčević je istakao da mu je žao što je aktuelni gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović ponižen drugim mjestom na izbornoj listi Demokratske partije socijalista (DPS).

"Potpuno nebitno ko je nosilac liste DPS-a u Podgorici, jer ko god da je na čelu on predstavlja dosadašnji koncept vladanja Podgoricom, koncept rasparčavanja gradske imovine, betoniranja, koncept uništavanja, koncept poklanjanja najvrjednijih djelova grada tajkunima, bliskim DPS-u. Dok sa druge strane imate koncept promjena, većeg učešća građana u kreiranju lokalnih politika, aktivnih mjesnih zajednica, i razvoja grada na jedan ravnomjeran način, kako je to predstavljeno i u našem Programu za Pogoricu za 21.vijek. Vjerujem da će građani Podgorice, ukoliko vole svoj grad, ispuniti svoju građansku dužnost, nakon čega DPS neće imati više šta da traži u Podgorici", naglasio je Rakčević.

Vladimir Čađenović, nosilac liste "Aleksa Bečić - Dritan Abazović - Podgorica za 21.vijek – Demokrate – URA", saopštio je da su odlučili da kancelarije koalicije otvore u centru Podgorice upravo iz razloga što će iz centra Podgorice kretati sve zajedničke akcije usmjerene ka pobjedi 27.maja.

"Centar grada u svakoj zemlji je epicetar života, a ne mjesto mrtvila i učmalosti, zato šaljemo poruku da će sa koalicijom za 21.vijek cijela Podgorica zaživjeti", istakao je Čađenović.

On je je izjavio da će koalicija "Podgorica za 21.vijek" voditi isključivo pozitivnu, konstruktivnu kampanju, i u tom cilju je napravljen sveobuhvatan Program po principu problem-rješenje za cijelu Podgoricu.

"To je Program koji će ovoj koaliciji omogućiti da bude ključni konstituent buduće vlasti!", kazao je Čađenović.

On je odgovarajući na pitanja novinara o postizbornoj koaliciji, saopštio da je stav koalicije Demokrate-GPURA, da saradnje nikako neće biti jedino sa DPS i njenim satelitima, jer su to ljudi koji su poslednje četiri godine upropastili i uništili glavni grad Crne Gore.

Bonus video: