Dodik osudio "progon" lidera srpskog naroda u Crnoj Gori

"Mandić i Knežević su istakli da je srpski narod u Crnoj Gori, iako izložen diskriminaciji i velikim pritiscima, pokazao svoju žilavost i snagu i da je spreman da u svakom trenutku brani svoje dostojanstvo i identitet", saopšteno iz Demokratskog fronta
219 pregleda 51 komentar(a)
Milorad Dodik, Andrija Mandić, Milan Knežević, Foto: Demokratski front
Milorad Dodik, Andrija Mandić, Milan Knežević, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 01.03.2017. 16:59h

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić i predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević razgovarali su u Beogradu sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Kako je saopšteno iz Demokratskog fronta, zajednički je ocijenjeno da je neophodno ostvariti što čvršće jedinstvo srpskog naroda.

"Jer se još jednom nalazimo pred veoma važnim istorijskim izazovima za koje nam je nacionalna sloga najveća garancija našeg opstanka", navodi se u saopštenju.

Dodik je, kako se navodi, iskazao punu solidarnost sa "prvacima srpskog naroda u Crnoj Gori" i najoštrije osudio pokušaj njihovog progona.

On je, kako se navodi, istakao da će Srbi iz Republike Srpske uvijek podržavati svoje sunarodnike iz Crne Gore.

"Mandić i Knežević su istakli da je srpski narod u Crnoj Gori, iako izložen diskriminaciji i velikim pritiscima, pokazao svoju žilavost i snagu i da je spreman da u svakom trenutku brani svoje dostojanstvo i identitet. Takođe su naglasili da su kroz saradnju sa drugim opozicionim strankama, kao i sa političkim predstavnicima drugih naroda u Crnoj Gori, napravili dobru osnovu za organizovanje prvih poštenih izbora koji bi se održali zajedno sa predsjedničkim izborima", saopšteno je.

Mandić i Knežević su na poziv predsjednika Dodika prisustvovali i obilježavanju Dana Republike Srpske u Beogradu i tom prilikom razgovarali sa patrijarhom srpskim Irinejom i predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Bonus video: