Medojević: Mogerini svojom odlukom podržava izborne krađe i represiju

Funkcioner DF-a je podsjetio da sve članice tok političkog saveza podržavaju članstvo Crne Gore u EU, kao i da su upravo poslanici Fronta bili na čelu Skupštinskoh odbora koji su se bavili EU integracijama od 2009. do 2016. godine
44 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.03.2017. 14:59h

Neprimjerni, nediplomatski gest Federike Mogerini, prilikom posjete Crnoj Gori, doživljava se kao politička poruka EU da podržava izborne krađe, represiju i politički progon DF-a, kao i erdogenizaciju Crne Gore, napisao je u otvorenom pismu Nebojša Medojević, funkcioner DF-a.

Medojević je izrazio najoštriji protest zbog odluke visoke predstavnice EU za spoljnu politiku, da se ne sastane sa predstavnicima opozicije.

Funkcioner DF-a je podsjetio da sve članice tok političkog saveza podržavaju članstvo Crne Gore u EU, kao i da su upravo poslanici Fronta bili na čelu Skupštinskoh odbora koji su se bavili EU integracijama od 2009. do 2016. godine.

"Crna Gora je u dubokoj krizi političkog i pravnog sistema i od EU kao partnera u integracijama, se očekuje objektivnost, neutralnost i pomoć u pronalaženju demokratskog rešenja krize. Svrstavanjem na stranu kriminalnog mafijaškog udruženja DPS, vi i EU šaljete pogrešnu i veoma opasnu poruku, da EU podržava organizovani kriminal, krađu izbora, političku korupciju, glasanje fantom birača, plaćanje glasova, kupovine ličnih karata, ucjene birača", kazao je Medojević u otvorenom pismu.

On je Visokoj članici za spolju politiku EU, poručio i da je kriza u Crnoj Gori sistemska, strukturna kao i da je dovela zemlju pred sukobe i nestabilnost.

"Parlament kome ćete se vi obratiti je jednopartijski i nelegitiman, poslanici koji će vas slušati su poslanici na osnovu izbornih krađa. Politički sistem ne funkcioniše, tužilac bez dokaza , nezakonito i protivustavno vrši krivični progon DF, službe prisluškuju i prate lidere DF, mafija je direktno uključena u izborni proces. Zemlja srlja u bankrot, polovina stanovništva je u zoni siromaštva. Nepodnošljivi osjećaj nepravde se širi Crnom Gorom i vi ovakvim neshavtljivim odnosom prema vecćnskoj demokratskoj opozicionoj Crnoj Giri, doprinosite sukobima i haosu. Nadam se da vam to nije cilj. Ili možda i jeste. Demokratski front i jedinstvena opozicija će nastaviti našu borbu za demokratiju, vladavinu prava, poštovanje ljudskih prava, održivu ekonomiju. Ta borba bi uz vaš objektivni odnos i podrčku bila lakša, ali i bez vaše i podrške EU mi ćemo se izboriti za slobodnu i demokratsku Evropsku Crnu Goru. I na tom putu nećemo plaćati lobiste, da bi stvaraji lažnu sliku o Crnoj Gori, kao što to radi mafijaški režim Đukanovica", poručio je Medojević.

Bonus video: