VANREDNA SJEDNICA SO?

Herceg Novi: Inicijativa o smjeni Radmana biće predata u ponedjeljak

Za smjenu predsjednika SO trebalo bi da glasa 18 od 34 odbornika. U hercegnovskom lokalnom parlamentu 21 odborničko mjesto pripada opoziciji, a 13 DPS-u
69 pregleda 6 komentar(a)
opozicija Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
opozicija Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 06.02.2019. 17:58h

Novska lista, SDP, SNP, Nova srpska demokratija, Građanski savez, Građanska lista Izbor, Klub nezavisnih odbornika Obrad Gojković i Mirko Mustur, i nezavisni odbornici Ljiljana Bojanić i Milovan Baždar, večeras su se saglasili da u ponedjeljak podnesu zahtjev za održavanje vanredne sjednice SO sa jednom tačkom dnevnog reda: Smjena predsjednika Skupštine opštine Andrije Radmana (DPS).

Inicijativu su potpisali svi večeras prisutni predstavnici opozicije. Za smjenu predsjednika SO trebalo bi da glasa 18 od 34 odbornika. U hercegnovskom lokalnom parlamentu 21 odborničko mjesto pripada opoziciji, a 13 DPS-u.

Ističu i da bi u „najskorijem tj. hitnijem roku trebalo da se usvoji tehnički budžet Opštine, kako bi se izbjegla eventualna blokada računa Budžeta Opštine“ i navode da očekuju od Andrije Radmana da na zahtjev za sazivanje sjednice reaguje u najkraćem roku.

Opozicione partije u Herceg Novom dogovaraju se o zajedničkom djelovanju u periodu do vanrednih lokalnih izbora koji su zakazani za 7. maj ove godine.

Na prethodnom sastanku predstavnika opozcije dogovoreno je i potpisivanje memoranduma o vršenju tehničke vlasti do okončanja lokalnih izbora, ali to, kako saznaju Vijesti, nije bila tema večerašnjeg sastanka.

Opozicionari su ranije saopštili da su saglasni da se neće birati novog predsjednika Opštine Herceg Novi, „kako se ne bi prejudicirala većinska volja građana Herceg Novog na predstojećim  lokalnim vanrednim izborima“.

Preporučujemo za Vas