Krivokapić: DPS i DF razdvajaju Crnu Goru ratnom retorikom

Lekić je rekao da iako razumije DF koji je bio na udaru, incidenti u parlamentu štete opozicionom jedinstvu
62 pregleda 151 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ranko Krivokapić, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 23.02.2017. 21:05h

DPS i Demokratski front razdvajaju Crnu Goru ratnom retorikom, poručio je predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić, dok je lider Demosa Miodrag Lekić kazao da su incidenti u parlamentu štetni po opoziciju u Crnoj Gori.

Lekić je rekao da iako razumije DF koji je bio na udaru, incidenti u parlamentu štete opozicionom jedinstvu.

Kriovkapić je u emisiji "Načisto" na TV Vijesti gdje su gostovali on i Lekić, kazao da je premijer Srbije Aleksandar Vučić, rekavši da BIA nema dokaza da je bilo ko od crnogorskih državljana učestvovao u državnom udaru, abolirao i DPS i DF, te da prema Vučiću ostaje da je ruska strana organizovala državni udar.

On je naveo i da se na činjenicu da je Srbija pustila Eduarda Šišmakova i Vladimira Popova da napuste njene granice ne može gledati kao na prijateljski čin.

Lekić je, komentarišući odugovlačenje ratifikacije puta Crne Gore u NATO u američkom Senatu rekao da ne vjeruje da je predsjednik Donald Tramp zaustavio ratifikaciju, kao i da je administracija Baraka Obame imala dovoljno vremena da to završi.

Lekić je kazao da ne vjeruje ni da su razlozi za odlaganje proceduralni, kao i da Senat u obzir uzima i koruopciju i zarobljenost države od strane DPS-a.

Bonus video: