Crnogorska: DPS da povuče izbornu listu u Nikšiću

Pavićević navopdi da Crnoj Gori nedostaje ozbiljna i promišljena politika
20 komentar(a)
Nenad Pavićević, Foto: Crnogorska.me
Nenad Pavićević, Foto: Crnogorska.me
Ažurirano: 21.02.2017. 12:04h

Jednostranački izbori u Nikšiću nijesu ništa drugo do veliki korak unazad u izgradnji Crne Gore kao demokratske zajednice. Kada se sve to dovede u vezu sa aktuelnim bojkotom parlamenta, više je nego očigledno da je naš put unazad gotovo strmoglav, navodi se u saopštenju Nenada Pavićevića iz Crnogorske.

"Crnogorska ima puno razumijevanje za odluku građanske opozicije da odustane od izbora u Nikšiću jer je najava oduzimanja imuniteta sa određivanjem pritvora liderima DF-a objektivno ukazivala da ti izbori ne mogu garantovati potpunu slobodu izjašnjavanja građana. Kao što imamo puno razumijevanje za ponašanje građanske opozicije u novonastalim političkim uslovima nemamo i ne možemo imati razumijevanje za ponašanje lidera DF-a u najnovijim dešavanjima jer su svojim djelovanjem prešli politički rubikon i iz polja nacionalističkog djelovanja zagazili u polje šovinizma. Njihove poruke o tome „da će letjeti glave i da smo na ivici građanskog rata“, te njihovo ponašanje u holu Skupštine jasno ukazuju da je njihovo ponašanje i u teoriji i praksi – šovinističko."

Pavićević dodaje da je ovo posljednji trenutak u kojem građanska opozicija "mora započeti izgradnju sopstvenog političkog puta kako nikada više ne bi bila žrtva ili kolateralna šteta u političkom obračunu između DPS-a i DF-a".

"Samo jaka i svoja, bez svrstavanja, građanska opozicija kojoj svakako pripada i Crnogorska, daju nadu Crnoj Gori da teška politička kriza u kojoj Crnu Goru drže zarobljenom DPS i DF, može biti prevaziđena. Građanska opozicija ne smije dozvoliti, nakon parlamentarnih izbora kada je bila najveća žrtva jednog takvog sukoba DPS-ai DF-a, da to ponovo bude sada, kada su nikšićki izbori u pitanju i svi budući izbori. Održavanje ovakvog stanja je pogubno za građansku opoziciju i najpogubnije za budućnost države Crne Gore. Upravo iz navedenih razloga, mi iz Crnogorske pozivamo DPS da odmah povuče svoju izbornu listu u Nikšiću jer je za Crnu Goru previše da, poslije polupraznog parlamenta, dobijemo i jednostranačku vlast u Nikšiću. Pozivamo ih da to urade jer Crna Gora to ne zaslužuje i moraju znati da svako uže koje se previše nategne, u jednom trenutku mora i pući."

On dodaje da Crnoj Gori nedostaje ozbiljna i promišljena politika.

"Ozbiljna i promišljena politika u dvadesetim godinama ovog vijeka ne bi ni pomislila organizovati jednostranačke izbore bilo gdje. Zbog svega toga pozivamo još jednom DPS da se dozove pameti i učini ono što od nje očekuje sav normalan demokratski svijet."

Bonus video: