Medojević: U Bundestagu zabrinuti zbog političke krize u Crnoj Gori

Medojević je istakao da je Crna Gora u dubokoj političkoj, ekonomskoj, bezbjedonosnoj krizi , koja je nastala odlukom Đukanovića da erdoganizuje Crnu Goru organizacijom više lažnih državnih udara, zloupotrebom specijalnog tužioca Katnića i stalnim pokušajima hapšenja i likvidacije lidera DF-a i zabranom rada opoziciji
44 komentar(a)
Nebojša Medojević
Nebojša Medojević
Ažurirano: 17.02.2017. 14:06h

Lider Pokreta za promjene i član Predsjedništva DF-a, Nebojša Medojević, sastao se sa prvim potpredsjednikom Bundestaga Johannesom Singamerom sa, kojim je razgovarao o političkoj i državnoj krizi u Crnoj Gori i mogućim modalitetima rešenja vrlo zabrinjavajuće situacije u zemlji.

Medojević je istakao da je Crna Gora u dubokoj političkoj, ekonomskoj, bezbjedonosnoj krizi , koja je nastala odlukom Đukanovića da erdoganizuje Crnu Goru organizacijom više lažnih državnih udara, zloupotrebom specijalnog tužioca Katnića i stalnim pokušajima hapšenja i likvidacije lidera DF-a i zabranom rada opoziciji.

"Kao lidera stranke koja se od osnivanja zalaže za punopravno članstvo CG u EU i NATO, uz odluku donesenu na referendumu, posebno je opasno i zabrinjavajuće ćutanje EU i ignorisanje eksplozivnog potencijala ovih pokušaja Đukanovica da , kroz lažnu brigu za evroatlantske integracije koje su navodno ugrožene podrškom Rusije opoziciji (što je čista laž), uvede otvorenu diktaturu Erdoganovog tipa, zabrani opoziciju, suspenduje ljudska i politička prava, demolira pravnu državu i tako sačuva svoju kriminalnu organizaciju na vlasti, iako odavno nema većinu u narodu. Zato sam ovdje da vas pozovem da iskoristite vaš uticaj u Bundestagu i Institucijama EU kako bi se ova opasna kriza riješila odmah, mirnim i političkim sredstvima uz direktno učešće EU i Njemačke. Jaz između vlasti i opozicije je preveliki da bi sami riješili krizu mirnim putem. Posebno zato što Đukanović preko Katnića permanentno progoni DF i izaziva ogorčenje naših mnogobrojnih članova, ali i svih slobodnih i opljačkanih građana Crne Gore, koji su spremni da pruže otpor diktaturi, pljački i ponižavanju građana i njihovih predstavnika u opoziciji. DF je spreman i za dijalog , uz učešće EU i Njemačke kako bi se došlo do političkih rešenja koja garantuju fer i slobodne izbore, ali smo spremni i odlučni da pružimo snažan i beskompromisan otpor namjerama Đukanovića da erdoganizuje zemlju i uvede diktaturu", istakao ie Medojević.

Prvi potpredsjednik Bundestaga Singamer je iskazao svoju zabrinutost zbog političke krize u Crnoj Gori i pokazao spremnost da pokrene adekvatne incijative u Njemačkoj i institucijama EU za mirno političko rešavanje krize dijalogom i političkim sredstvima.

Bonus video: