SDP: Vujanović da odloži izbore u Nikšiću

"SDP u ovim danima trajuće političko-bezbjednosne i ekonomsko-socijalne krize čini sve da se red i stabilnost sačuvaju u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju
8 komentar(a)
SDP, Foto: SDP
SDP, Foto: SDP
Ažurirano: 14.02.2017. 17:16h

SDP poziva predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića da odloži lokalne izbore u Nikšiću dok se ne stvore elementarni uslovi da se oni održe u mirnim i regularnim uslovima.

"SDP u ovim danima trajuće političko-bezbjednosne i ekonomsko-socijalne krize čini sve da se red i stabilnost sačuvaju u Crnoj Gori . Podsjećamo da smo na istom zadatku bili i oktobra 2015. godine, kada smo presudno doprinijeli smirivanju tenzija. Crna Gora se trenutno nalazi u stanju kada se više niti jedni lokalni izbori ne mogu održati a da se Crna Gora ne dovodi na ivicu nestabilnosti. Više puta smo upozorili DPS da je ovakav način vladanja put u destabilizaciju Crne Gore. U cilju smirivanja tenzija ponovo pozivamo Predsjednika Crne Gore da odloži izbore u Nikšiću dok se ne stvore elementarni uslovi da se oni održe u mirnim i regularnim uslovima. Nikome nije u interesu da se u uslovima podignutih političkih tenzija održavaju izbori, jer takvi izbori samo doprinose dodatnoj destabilizaciji koja ne može donijeti dobro građanima Crne Gore, bez obzira na političku pripadnost", navodi se u saopštenju SDP-a.

U saopštenju se dodaje da je obaveza svake državne institucije, pa i SDT, da njihov rad donosi povjerenje građana, a teško se oteti utisku da pojedini postupci, kao u slučaju sklapanja sporazuma sa visokim funkcionerom DPS Svetozarom Marovićem, ne koincidiraju sa interesima DPS-a.

"Priznate krađu miliona eura od građana Crne Gore, sklopite sporazum i dobijete smiješne zatvorske kazne, a onda izbjegavate izdržavanje zatvorske kazne dobijanjem državljanstva druge države. Na SDT-u je i lična odgovornost da u ovom periodu isključivo postupa u skladu sa zakonom i osjećajem za ukupnu stabilnlost, vjerujući da samo vrsti dokazi mogu vratiti vjeru u vladavinu prava i nezavisnost institucija. Pozivamo sve u Crnoj Gori, političke partije, državne organe i predstavnike civilnog društva da budemo na visini složene političke situacije i odluke donosimo u interesu smirivanja politčkih tenzija i dobrobiti društva u cjelini", zaključeno je u saopštenju SDP-a.

Bonus video: