Vujanović: Sadržajni odnosi s Mađarskom, ima mjesta za napredak

"Konstatovao je, uz zadovoljstvo ekonomskom saradnjom, da postoje velike mogućnosti njenog unapređenja, navodeći u tom kontekstu turizam, industriju i saobraćajnu infrastrukturu“, kaže se u saopštenju
123 pregleda 4 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Svetlana Mandić
Filip Vujanović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 10.02.2017. 14:26h

Crna Gora i Mađarska imaju sadržajne i intenzivne odnose, a mogućnost za unapređenje saradnje postoji u turizmu, industriji i saobraćajne infrastrukture, ocijenio je crnogorski predsjednik, Filip Vujanović.

On je danas primio novoimenovanog ambasadora Crne Gore u Mađarskoj Aleksandra Moštrokola na završni razgovor pred preuzimanje dužnosti.

Vujanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, iskazao zadovoljstvo sadržajnim i intenzivnim odnosima dvije države, naglašavajući visoko poštovanje Crne Gore za snažne i kontinuirane podrške Mađarske našim evropskim i evroatlantskim integracionim procesima.

"Konstatovao je, uz zadovoljstvo ekonomskom saradnjom, da postoje velike mogućnosti njenog unapređenja, navodeći u tom kontekstu turizam, industriju i saobraćajnu infrastrukturu“, kaže se u saopštenju.

Moštrokol je rekao da će diplomatsku misiju posvetiti daljoj afirmaciji saradnje između dvije zemlje, u ambijentu prijateljstva i potpunog razumijevanja, ocjenjujući svoje pripreme sadržajnim i obuhvatnim.

"Predsjednik je iskazao poštovanje prethodnom ambasadoru Mirsadu Biboviću za uspješnu diplomatsku misiju“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: