Medojević u Bavarskoj: Traži reakciju EU na dikaturu i progon DF-a

Medojević je, kako je naveo, ukazao Stamm na "tešku državnu krizu nastalu izbornim krađam..."
0 komentar(a)
Barbara Stamm, Nebojša Medojević, Foto: Privatna arhiva
Barbara Stamm, Nebojša Medojević, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 09.02.2017. 17:48h

Lider PzP i član Predsjedništva DF Nebojša Medojević boravi u radnoj posjeti Bavarskoj gdje se susreo sa predstavnicima Vlade, Parlamanta, uticajniih think-thenk-ova i fondacija.

Medojević se sastao sa predsjednicom Landtaga Parlamenta Bavarske Barbarom Stamm, koja je i potpredsjednica CSU.

Medojević je, kako je naveo, ukazao Stamm na "tešku državnu krizu nastalu izbornim krađama, represijom rezima i progonom Demokratskog fronta kao najjače opozicione grupacije u Crnoj Gori".

"Suočen sa gubitkom izbora, Đukanović je odlučio da svoj korimpirani režim brani po svaku cijenu, pa je angažovao komunističkog vojnog obavještajca, koga uticajne NVO iz Hrvatske optužuju da je za vrijeme napada JNA na Dubrovnik 1991. godine počinio zločine, dok je bio okupacioni upravnik Cavtata, Katnića da staljinistickim metodama progoni i montira lažne sudske procese protiv lidera i aktivista DF. Đukanović i Katnić uvode zemlju u najcrnji mrak fasizma i dikataure, dok evropska birokratija u Briselu to mirno posmatra i ne reaguje. DF se zalaže za mirno političko rješenje i stvaranje uslova za održavanja prvih i fer slobodnih izbora, ali Đukanović to ne dopušta i gura zemlju ka sukobima nesagledivih razmjera. Potrebna je hitna reakcija međunarodne zajednice, da se zaustavi Đukanovićeva diktatura i progon DF i da se otvori politički dijalog oko uslova za održavanje prvih fer izbora. Očekujem od kolega iz CSU i Parlamenta Bavarske solidarnost i konkretne političke inicijative prema Berlinu i Briselu, za političko rješenje krize i sprečavanja sukoba koji bi mogao da zapali cijeli region i čije bi posljedice prva osjetila Bavarska", istakao je Medojević.

Medojević se susreo i sa prof . dr Ursulom Mannle, predsjednicom fondacije Hanns Seidel i bivšom ,ministarkom u Vladi Bavarske sa kojom je razmotrio modalitete angažovanja fondacije u podsticanje političkog dijaloga i oporavka povjerenja između vlasti i opozicije u Crnoj Gori.

Bonus video: