Milić: Vlast tretira Crnu Goru kao lični bankomat

Milić je, kako se navodi, ukazao na jasnu nelegitimnost izbornog procesa 16. oktobra, kao i forsiranje hroničnog stanja državnog udara od aktuelne vlasti, koja stalnim izazivanjem vještačkih podjela dodatno komplikuje ionako pregrijanu političku scenu Crne Gore
55 pregleda 9 komentar(a)
Srđan Milić, Rabi Al Hantouli, Foto: SNP
Srđan Milić, Rabi Al Hantouli, Foto: SNP
Ažurirano: 08.02.2017. 10:57h

Socio-ekonomsko stanje u Crnoj Gori je alarmantno, što zahtijeva radikalan otklon od politike trenutne vlasti koja Crnu Goru tretira kao lični bankomat, ocijenio je lider Socijalističke narodne partije (SNP), Srđan Milić.

Kako je saopšteno iz te partije, Milić je danas primio ambasadora Palestine u Crnoj Gori, Rabia Al Hantoulija, kojem je poželio dobrodošlicu i poželio uspješno sprovođenje misije na rezidentnoj osnovi.

„Zajednički je ocijenjeno da otvaranje Palestinske ambasade u Podgorici predstavlja razvoj bilateralne saradnje Crne Gore i Palestine i kreiranja mogućnosti za korišćenje potencijala u mnogim oblastima“, kaže se u saopštenju.

Milić je, kako se navodi, ukazao na jasnu nelegitimnost izbornog procesa 16. oktobra, kao i forsiranje hroničnog stanja državnog udara od aktuelne vlasti, koja stalnim izazivanjem vještačkih podjela dodatno komplikuje ionako pregrijanu političku scenu Crne Gore.

Prema njegovim riječima, aktuelna vlast je ključni faktor koja ugrožava uspostavljanje Crne Gore kao ekonomski jake, socijalno pravedne, politički stabilne i bezbjedonosno sigurne države.

„Milić je istakao da je socio-ekonomsko stanje u našoj državi alarmantno, što zahtijeva radikalan otklon od politike trenutne vlasti koja Crnu Goru tretira kao lični bankomat“, kaže se u saopštenju.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o višedecenijskom pitanju stradanja palestinskog naroda i problemu Palestine u svijetlu poštovanja međunarodnog prava i rezolucija Ujedinjenih nacija (UN).

U tom kontekstu su, kako se navodi, pozdravili obilježavanje Međunarodnog dana solidarnosti krajem prošle godine na Fakultetu političkih nauka u Podgorici.

„Imajući u vidu da su obilježavanje ovog datuma ustanovile UN, i da se pitanje suživota Palestine i Izraela izučava na svim katedrama međunarodnog prava i međunarodnih odnosa, to je bio dobar povod da se svi zajedno podsjetimo na osnove civilizacije, poštovanje ljudskih i svih drugih prava i vjeru u dijalog i pregovore“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: