Radović: DPS HN spreman za vanredne lokalne izbore, ali poslije turističke sezone

Radović se nada da će i opozicioni odbornici, "savjesno sagledati situaciju i donijeti odluku koja je najbolja za grad"
72 pregleda 7 komentar(a)
Slobodan Radović Krušo, Foto: DPS Herceg Novi
Slobodan Radović Krušo, Foto: DPS Herceg Novi
Ažurirano: 02.02.2017. 13:35h

Predsjednik OO DPS Herceg Novi Slobodan Radović Krušo ističe da je ta partija spremna za vanredne lokalne izbore, ali da bi oni trebalo da se zakažu nakon završetka glavne turističke sezone.

Za sjutra je zakazana vanredna sjednica SO Herceg Novi na kojoj bi trebalo da se odluči da li će biti skraćen mandat odbornicima aktuelnog saziva lokalnog parlamenta.

"Nakon raskida koalicije sa Udruženjem građana Izbor, u lokalnoj upravi praktično je na snazi vanredno stanje i ovakva situacija je neodrživa. Zato su novi izbori jedino rješenje, ali bi se njihovo održavanje, koje bi "palo" na početku ili u toku turističke sezone, moglo katastrofalno odraziti na poslovanje novske privrede", naglašava Radović.

Nada se da će i opozicioni odbornici, "savjesno sagledati situaciju i donijeti odluku koja je najbolja za grad".

Pojašnjava da je neophodno usvojiti budžet bez koga bi rad Gradske luke, preduzeća "Čistoća" i "Stambeno komunalno" bio skoro onemogućen.

13 odbornika je potpisalo Inicijativu za skraćenje mandata SO Herceg Novi koju je 9. januara pokrenula Građanska lista "Izbor".

Uz pet odbornika Izbora inicijativu su potpisali odbornici SNP-a, Nove srpske demokratije i četiri nezavisna odbornika, a odbornici SDP i Novske liste su javno saopštili da će glasati za skraćenje mandata.

Odbornici Građanskog koji imaju četiri odbornika, nedavno su saopštili da će njihov stav saopštiti na sjednici SO.

Zakonom o izboru odbornika i poslanika propisano je da vanredne lokalne izbore zakazuje predsjednik države, narednog dana od dana rapuštanja SO, a održavaju se tako da od dana raspisivanja do održavanja ne može proteći manje od 60 ni više od 100 dana.

Bonus video: