Za četvrtak zakazana sjednica kotorskog parlamenta, biraju predsjednika

Predlog da Perović bude predsjednica kotorske Skupštine podržalo je 12 odbornika DF, Demokratske Crne Gore, Socijaldemokratske partije (SDP) i Građanskog pokreta URA
5 komentar(a)
Dragica Perović, Foto: Luka Zeković
Dragica Perović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.02.2017. 12:00h

Konstitutivna sjednica kotorskog parlamenta, na kojoj će biti izabran predsjednik Skupštine Opštine, biće održana sjutra, a za tu funkciju je predložena Dragica Perović sa liste Demokratski front – Kotor ili on.

Predsjedavajući kotorske Skupštine i predsjednik odbora Socijalističke narodne partije (SNP), Branko Ivanović saopštio je ranije da su partije, kojima je SNP ponudio manjinsku podršku za formiranje nove vlasti u Kotoru, podijelile funkcije predsjednika Opštine i predsjednika Skupštine opštine.

Funkcija predsjednika opštine pripala je Demokratama, a Skupštine DF.

Predlog da Perović bude predsjednica kotorske Skupštine podržalo je 12 odbornika DF, Demokratske Crne Gore, Socijaldemokratske partije (SDP) i Građanskog pokreta URA.

"Dosadašnje životno, radno i političko uiskustvo, kao i uspješno obavljanje svih do sada povjerenih funkcija, uz ljudske i moralne vrijednosti, respektibilan su razlog i preporuka da Perović predložimo da obavlja dužnopst predsjednika Skupštine opštine Kotor“, kaže se u obrazloženju.

Na izborima u Kotoru, 16. oktobra, Demokratska partija socijalista je osvojila 12 mandata.

DF i Demokrate imaju po pet odbornika, SNP i SDP po tri, a Socijaldemokrate dva.

Liberalna partija, URA i Hrvatska građanska inicijativa imaju po jednog predstavnika.

Kotorski parlament ima 33 odbornika.

Bonus video: