Mandić se sastao sa Vučićem: Hvala srpskom premijeru na podršci

andić je u razgovoru sa premijerom Srbije pokrenuo inicijativu za pružanje pomoći crnogorskim državljanima koji žive u Srbiji, čija su mnogobrojna prava, kako smatra, ugrožena u matičnoj državi Crnoj Gori
0 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Andrija Mandić, Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Aleksandar Vučić, Andrija Mandić, Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Ažurirano: 31.01.2017. 11:32h

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas, u okviru redovnih konsultacija sa političkim predstavnicima Srba iz regiona, predsjednika Nove srpske demokratije Andriju Mandića, koji mu je zahvalio na tome što srpska vlada nastavlja da pruža podršku i pomoć institucijama Srba u toj državi, prenosi Tanjug.

Andrija Mandić pokrenuo je inicijativu za pružanje pomoći crnogorskim državljanima koji žive u Srbiji, a čija su mnogobrojna prava ugrožena u matičnoj državi Crnoj Gori. Kao primer eklatantnog narušavanja njihovih prava, predsednik Nove srpske demokratije je istakao da jedino oni nemaju pravo glasa na izborima, kao što nisu imali ni na referndumu 2006. godine.

Mandić je upoznao premijera Vučića i sa inicijativom predstavnika srpskog naroda u Crnoj Gori i predstavnika tamošnje bošnjačke nacionalne zajednice o unaprijeđenju njihovih odnosa i veza. On je od srpskog premijera zatražio pomoć Vlade Republike Srbije i opština na jugu Srbije, u kojima žive Bošnjaci, kako bi i u Crnoj Gori na sličan način prevazišli nesporazume iz prošlosti.

Predsjednik NSD je Vučića upoznao i sa činjenicama vezanim za lažni državni udar na dan izbora 16. oktobra. Mandić je istakao da je lažni državni udar organizovan od strane crnogorskog režima koji je čitavu kampanju vodio sa pričom da je ugrožena država i koji se postarao da baš na dan glasanja ta ugroženost doživi kulminaciju sa pričom o navodnom nasilnom obaranju vlasti.

"Mi iz Nove srpske demokratije nemamo nikakve dileme da iza svega stoje nalogodavci Mila Đukanovića iz stare američke administracije, koji su zbog vlastitih ciljeva imali razloga da odbrane lokalnu agenturu koja se lažno predstavlja kao demokratski izabrana vlast u Crnoj Gori, vjerujući da će se tako očuvati kontinuitet bespogovorne poslušnosti režima u CG. Očekujemo da dolaskom predsjednika Trampa i sagledavanjem svega što se dešavalo u organizaciji njegovih prethodnika, ova stvar bude do kraja raskrinkana, a i zbog činjenice što će se uspostaviti novi, objektivni odnos prema Crnoj Gori i cijelom regionu.'', rekao je Mandić.

Bonus video: