BS o slučaju Medojević: Rješenja tražiti unutar institucija sistema

"Isto tako, još jednom podsjećamo, da se u slobodi govora, i u Parlamentu i van njega, mora voditi računa o granicama kojima se može ugroziti nečiji ljudski, porodični ili moralni integritet. Ukoliko se iznose teške optužbe, treba se, i od strane poslanika, pokazati spremnost da se argumentima i činjenicama potkrijepe takvi iskazi", navodi se u saopštenju
68 pregleda 1 komentar(a)
Bošnjačka stranka
Bošnjačka stranka
Ažurirano: 08.12.2018. 15:48h

Bošnjačka stranka (BS) smatra da treba pokrenuti sve društvene strukture u cilju nalaženja rješenja za prevazilaženje situacije nastale posle zatvaranja poslanika Nebojše Medojevića.

Iz te partije je saopšteno da ovakva dešavanja usporavaju demokratske procese i proces integracija Crne Gore ka EU, podsjećajući na početak uspostavljanja dijaloga u cilju jačanja povjerenja u izborni proces.

"Neophodan je dijalog među svim akterima na političkoj sceni, ali isto tako i proaktivan pristup državnih institucija, posebno sudsko-tužilacke grane vlasti", poručuju iz BS.

Ističu da je institucija poslaničke funkcije ustavno zaštićena i definisano je kad i pod kojim uslovima se poslanik može lišiti slobode. "Sve nedorečenosti po tom pitanju ne trebaju biti korištene na bilo čiju štetu, bilo da je riječ o poslanicima vlasti ili opozicije".

"Isto tako, još jednom podsjećamo, da se u slobodi govora, i u Parlamentu i van njega, mora voditi računa o granicama kojima se može ugroziti nečiji ljudski, porodični ili moralni integritet. Ukoliko se iznose teške optužbe, treba se, i od strane poslanika, pokazati spremnost da se argumentima i činjenicama potkrijepe takvi iskazi", navodi se u saopštenju.

BS apeluje na traženje odgovarajućih rješenja unutar institucija sistema i kroz kooperaciju svih subjekata koji mogu doprinjeti razrješavanju ove situacije, navodi se u zaključku.

Bonus video: