Vujanoviću plata manja za 195, Markoviću za 174, nekim ministrima za 149 eura

Za Nimanbeguove savjetnike imenovani su Nihol Berišaj, inženjer elektrotehnike i Adrijan Mavrić koji je završio višu računarsku školu na ETF-u
97 pregleda 25 komentar(a)
novac, torba, euro, Foto: Shutterstock.com
novac, torba, euro, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 20.01.2017. 18:13h

Administrativni odbor je jednoglasno podržao predlog da najvišim državnim funkcionerima budu umanjene zarade.

Administrativni odbor usvojio je rješenja kojima se predsjedniku Filipu Vujanoviću plata umanjuje za 195,46 eura, premijeru Dušku Markoviću za 174,79 eura, a pojedinim ministrima za 149 eura. Predsjednik parlamenta Ivan Brajović primaće platu manju za 170, 59 eura, potpredsjednici Skupštine Genci Nimanbegu i Branimir Gvozdenović imaće platu umanjenu za 144,68 eura, dok će se zarada poslanicima smanjiti za 139 eura. Brajovićevi savjetnici primaće platu za 107 eura manju. Odbor je, bez rasprave i prisustva opozicije jednoglasno usvojio predloge da se za Gvozdenovićevog savjetnika imenuje Uroš Andrijašević koji je bečelor međunarodnih odnosa.

Za Nimanbeguove savjetnike imenovani su Nihol Berišaj, inženjer elektrotehnike i Adrijan Mavrić koji je završio višu računarsku školu na ETF-u. Odbor je usvojio i zahtjev poslanika Bošnjačke stranke Nedžada Dreševića da mu se isplati razlika u zaradi za period od 7. do 30 novembra.

Konstatovano je i da nije bilo prijava na konkurs za člana Državne izborne komisije (DIK) ispred civilnog društva. Takođe, usvojen je zahtjev doskorašnjeg sekretara DIK-a Milisava Ćorića da prima naknadu po prestanku funkcije.

Na njegovo mjesto došao je Veljo Čađenović iz Demokratskog fronta. Na sjednici je konstatovano da se Hamid Kujević, član Savjeta Agencije za nadzor osiguranja, čije je razrješenje ranije predložila Agencija za sprječavanje korupcije zbog toga što nije dostavio kompletan izvještaj o imovini i prihodima, obratio odboru sa tvrdnjom da je uredno prijavio imovinu.

Bonus video: