Pribilović: Stvorićemo uslove da država postane pravi servis građana

Ambasadorka Poljske Irena Tataržinjski je kazala da je zadovoljna dosadašnjom saradnjom Poljske i Crne Gore i istakla da će u fokusu njenih zalaganja, tokom diplomatskog angažmana, biti i podrška i saradnja u procesu reforme javne uprave, kao i u oblasti e-uprave i jačanju administartivnih kapaciteta
0 komentar(a)
Suzana Pribilović, Irena Tataržinjski, Foto: Ministarstvo javne uprave
Suzana Pribilović, Irena Tataržinjski, Foto: Ministarstvo javne uprave
Ažurirano: 19.01.2017. 16:47h

Reforma javne uprave jedan je od prioriteta Vlade u procesu uspostavljanja efikasne, racionalne i uprave koja je okrenuta ka građaninu, na državnom i lokalnom nivou, poručila je resorna ministarka, Suzana Pribilović.

Ona je razgovarala danas u Podgorici sa ambasadorkom Poljske u Crnoj Gori, Irenom Tataržinjski.

Tataržinjski je kazala da je zadovoljna dosadašnjom saradnjom Poljske i Crne Gore i istakla da će u fokusu njenih zalaganja, tokom diplomatskog angažmana, biti i podrška i saradnja u procesu reforme javne uprave, kao i u oblasti e-uprave i jačanju administartivnih kapaciteta.

Pribilović je kazala da je reforma javne uprave jedan je od prioriteta Vlade Crne Gore.

„Tako i Ministarstva javne uprave u procesu uspostavljanja efikasne, racionalne i transparentne javne uprave, uprave koja je okrenuta ka građaninu, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou. Stvorićemo uslove da država postane pravi servis građana“, kazala je Pribilović.

Prema njenim riječima, uspostavljanje funkcionalnije javne uprave jedan je od glavnih izazova procesa evropskih integracija, koji direktno utiče na sposobnost vlada da pružaju javne usluge i podstiču konkurentnost i rast.

Obostrano očekuju da će se saradnja Crne Gore i Poljske nastaviti i u narednom periodu, kroz realizaciju zajedničkih programa i projekata i da će dvije zemlje graditi dobre prijateljske i poslovne veze.