Obama: SAD snažno podržavaju napore CG da se pridruži NATO-u

Obama je naveo da ohrabruju napori Crne Gore da ojača vladavinu prava i da učestvuje i pruža podršku projektu evropske integracije
4 komentar(a)
Barak Obama, Foto: Reuters
Barak Obama, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.01.2017. 17:13h

Odlazeći predsjednik SAD Barak Obama poručio je premijeru Crne Gore Dušku Markoviću da SAD snažno podržavaju napore Crne Gore da se pridruži NATO-u.

"Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Barak Obama upitio je čestitku predsjedniku Vlade Crne Gore Dušku Markoviću povodom stupanja na premijersku dužnost. Predsjednik Obama je u čestitki naveo da naši narodi dijele partnerstvo utemeljeno ne samo na zajedničkim interesima već i na zajedničkim vrijednostima. SAD su, kako se navodi, posvećene unaprjeđenju bezbjednosti naših zemalja i odbrani zajedničkih vrijednosti, što su i glavni razlozi zbog kojih Sjedinjene Države čvrsto podržavaju napore Crne Gore da se pridruži NATO-u", piše u saopštenju na sajtu Vlade.

Obama je naveo da ohrabruju napori Crne Gore da ojača vladavinu prava i da učestvuje i pruža podršku projektu evropske integracije.

"Dodao je da se raduju novim poglavljima našeg partnerstva koja su pred nama. Čestitku predsjednika Obame premijeru Dušku Markoviću uručila je danas ambasadorka SAD u Podgorici Margaret En Uehara", navodi se u saopštenju.

Bonus video: