DPS Podgorica: Nova u direktnoj vezi s pljačkašima, počeli su da obijaju kancelarije

"Pozivamo Tužilastvo i druge državne organe da u najskorijem roku otkriju provalnike i adekvatno procesuiraju ovaj slučaj", kazali su iZ DPS Podgorica
27 komentar(a)
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 14.01.2017. 18:52h

Nakon što su neprimjereno komentarisali ugledne članove društvene zajednice koji su dobili podršku za štampanje knjiga i zloupotrijebili teške porodične okolnosti uzrokovane bolestima zaposlenih u Ministarstvu prosvjete, otkriva se još jedna veza Nove srpske demokratije (Nova) sa kriminalnim aktivnostima, saopšteno je danas iz odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Glavnog grada Podgorica.

"Pošto su pripadnici Uprave policije utvrdili da su u Ministarstvu prosvjete opljačkani ormani u kojima se nalazi finansijska dokumentacija, nemoguće je nepovezati nestanak dokumenata sa današnjom press konferencijom DF-a na kojoj su se "pohvalili" papirima iz ministarstva. Jasno je kao dan su u direktnoj vezi sa pljačkašima ili da su oni sami, nakon što su nekoliko puta sa ulice bezuspješno pokušali da ruše institucije sistema, počeli da obijaju njihove kancelarije. Zato pozivamo Tužilastvo i druge državne organe da u najskorijem roku otkriju provalnike i adekvatno procesuiraju ovaj slučaj", kazali su iZ DPS Podgorica.

Iz Uprave policije je ranije danas saopšteno da su službenici Ministartsva prosvjete obavijestili danas oko 17 časova Dežurnu službu Centra bezbjednosti Podgorica da je nepoznata osoba provalila u prostorije tog Ministarstva koje se nalaze u ulici Vaka Đurovića u Podgorici.

Nova srpska demokratija optužila je ranije danas gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića da je, kao ministar prosvjete, tokom 2014. godine, zloupotrijebio službeni položaj dijeleći državni novac na ime materijalne pomoći dobro situiranim pojedincima koji, kako tvrde, služe šefu režima.

Stijepović je kazao je da je "sve čisto" i da će javnost na vrijeme biti obaviještena povodom ovog slučaja.

Bonus video: