Mandić: Borba za opstanak i odbranu Republike Srpske sveta obaveza svakog Srbina

"U današnju Republiku Srpsku uperene su oči cijelog srpstva i ona u ovom vremenu podjednako znači svima nama, kao što je prije nekoliko vjekova nekadašnja srpska Crna Gora značila našem pokorenom i okupiranom narodu"
75 pregleda 362 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Boris Pejović
Andrija Mandić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 08.01.2017. 11:49h

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić čestitao je Dan Republike Srpske predsjedniku RS Miloradu Dodiku i građanima, i istakao da je "borba za opstanak i odbranu Republike Srpske sveta obaveza svakog Srbina".

"Republika Srpska je nastala kao vjekovna težnja našeg naroda da zapadno od Drine bude organizovan u vlastitoj državi. U današnju Republiku Srpsku uperene su oči cijelog srpstva i ona u ovom vremenu podjednako znači svima nama, kao što je prije nekoliko vjekova nekadašnja srpska Crna Gora značila našem pokorenom i okupiranom narodu. More krvi su naši sunarodnici prolili od Kosova do današnjih dana kako bi sačuvali slobodu, identitet i prostor na kome žive", naveo je Mandić.

Dodao je da će centralnoj proslavi u Banja Luci, na poziv Dodika, prisustvovati delegacija Nove srpske demokratije.

Mandić je izrazio žaljenje što neće biti u mogućnosti da prisustvuje proslavi "jer je istoga dana i njegova krsna slava".

Bonus video: