Vučinić: Katnić je vojnik i lutka u rukama Đukanovića i ostale mafijaško oligarhijske klike

3421 pregleda 15 komentar(a)
Janko Vučinić, Foto: Filip Roganović
Janko Vučinić, Foto: Filip Roganović

Mirni građanski protesti su jedini put za smjenu autokratskog režima ogrezlog u kriminalu, korupciji,nepotizmu i nemoralu koji je Crnu Goru pretvorio u zarobljenu i privatnu državu, ocijenio je predsjednik Radničke partije Janko Vučinić.

Radnička partija, kako je naveo u potpunosti podržava najavljene građanske proteste i ovom prilikom poziva na njihovo omasovljene i naravno na učešće svih opozcionih političkih organizacija i poslanika koji dolaze iz tih partija u organizovanju tih protesta,jer je krajnje vrijeme da svi zajedno koji iskreno želimo promjene u cilju stvaranja slobodne i domokratske Crne Gore smijenimo razbojnički režim i napravimo taj prvi korak ka demokratiji a to su slobodni i pošteni izbori i vlast koja će biti plod slobodno izražene volje naroda i koja će biti u službi i opštem interesu tog naroda.

"Što se bude više oklijevalo sa masovnim izlaskom na ulične proteste i čekalo na jedinstvo svih relevantnih društvenih subjekata počev od političkih organizacija, nevaladinog sektora,sindikata pa sve do obespravljenih sadašnjih i bivših radnika, penzionera, studenata i ostalih slobodnih građana, to su nam manje šanse za ostvarenje cilja. A cilj nikada nije bio bliži i ne predstavlja ništa drugo nego da ispunimo da Crna Gora bude slobodna, demokratska, građanska, ekološka i država socijalne pravde i da se ne može uspostaviti vlast koja ne proističe iz slobodno izražene volje naroda", saopštio je Vučinić.

Kako navodi predsjednik Radničke partije, aktuelna Vlast koju personifikuje Milo Đukanović "nije ni u tragovima vlast koja je proistekla iz slobodno izražene volje naroda".

"Nego je uspostavljena silom, prijetnjama, ucjenama i kupovinom glasova što nam je samo potvrdila afera "Koverta". Uostalom sve što je izašlo na vidjelo kroz ovu aferu se manje više znalo i sve je rečeno, samo što ovoga puta kroz aferu "Koverta" sve to dolazi od čovjeka koji je to radio zajedno sa Milo Đukanovićem i ekipom i koji je bio njihov saradnik i finansijer".

Dodaje da su zahtjevi i cilj protesta nacrtani i da su to ostavka Đukanovića, ostavka premijera Duška Markovića i pad Vlade Crne Gore, kao i prijevremeni izbori i formiranje prelazne Vlade koja će pripremiti fer i poštene izbore.

"Mjesto održavanja protesta treba premjestiti ispred zgrade Predsjednika Crne Gore umjesto ispred zgrade Tužilaštva jer je Milovoje Katnić samo vojnik i lutka u raukama Mila Đukanovića i ostale mafijaško oligarhijske klike koja je zarobila Crnu Goru".

Bonus video: