DF najavio veliki skup za nedjelju: Podijeliće protestantima žute prsluke

Jedan od lidera DF Andrija Mandić je odgovarajući na pitanje da li je bilo riječi o zakazivanju sjednice Skupštine na kojoj bi se raspravljalo o donošenju obavezujućeg akta o poslaničkom imunitetu, kazao da "postoje drugačiji načini da se riješi kriza", ne precizirajući na koje načine misli
110 pregleda 215 komentar(a)
Demokratski front, DF, Andrija Mandić, Milan Knežević, Branko Radulović, Foto: Filip Roganović
Demokratski front, DF, Andrija Mandić, Milan Knežević, Branko Radulović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 04.12.2018. 19:06h

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić kazao je nakon sjednice kolegijuma Skupštine da je danas otvoren novi set tema kako bi pronašli rješenje za tešku i duboku političku krizu.

Istakao je da su danas MUP-u prijavili veliki skup u nedjelju, kada će podijeliti žute prsluke protestantima.

Do tada će se svako veče okupljati kao i do sada u znak protesta zbog hapšenja lidera DF Nebojše Medojevića.

On je odgovarajući na pitanje da li je bilo riječi o zakazivanju sjednice Skupštine na kojoj bi se raspravljalo o donošenju obavezujućeg akta o poslaničkom imunitetu, kazao da "postoje drugačiji načini da se riješi kriza", ne precizirajući na koje načine misli.

Mandic je kazao da Demokratska partija socijalista (DPS) nije imala predloge.

O predlozima će se, kako je rekao, raspravljati na sjutrašnjoj sjednici Kolegijuma, kada bi na njih trebalo da dobiju konkretne odgovore.

Lider Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera DF Milan Knežević je istakao da je na Fejsbuk stranici Demokratskog fronta objavljen njegov i Medojevićev svjedočki iskaz.

"Na taj način demantujemo gnusne neistine i izmišljotine iz Višeg suda i određenih političkih i pravosudnih krugova, da smo odbili da svjedočimo",rekao je Knežević.

On je ponovio da su svjedočili dva puta po dva sata pred Stojankom Radović i Lidijom Vukčević.

Potvrdio je da se neće dobrovoljno predati, niti da će odustati od "ove političke borbe".

Brajović: Da politički i pravno komplikovanu situaciju pokušamo razjasniti i prevazići u okviru državnih institucija

Skupština u okviru svojih Ustavnih ovlašćenja nastoji da nađe najbolje rješenje za prevazilaženja nastale situacije, kazao je predsjednik parlamenta Ivan Brajović.

On je u izjavi dostavljenoj medijima naveo da je to konstatovano na danas održanom Kolegijumu predsjednika Skupštine.

„Redovne konsultacije koje obavljamo imaju za cilj da jednu politički i pravno komplikovanu situaciju pokušamo razjasniti i prevazići u okviru državnih institucija“, kazao je Brajović.

On je istakao da svi poslanički klubovi aktivno učestvuju, bez obzira na različite stavove i evidentne političke razlike.

„Ističem da je velika naša odgovornost kao predstavnika građana da u parlamentu postupamo mudro i pažljivo i da mjerimo riječi koje izgovaramo. Isto to očekujemo od svih pojedinaca i insitucija van njega“, poručio je Brajović.

Bonus video: