CP: Predstavnici Crnogoraca da budu zastupljeni u Srbiji koliko i predstavnici Srba u Crnoj Gori

„Takva raspodjela bi u identitetskom smislu oslikavala realnost i pošten reciprocitet između dvije susjedne države i dva prijateljska naroda i, ako je ministar Dačić to želio da kaže, CP mu daje punu podršku“, zaključuje se u saopštenju
63 pregleda 10 komentar(a)
Crnogorska partija, Foto: Crnogorska partija
Crnogorska partija, Foto: Crnogorska partija
Ažurirano: 03.01.2017. 11:16h

Crnogorska zajednica u Srbiji sa zadovoljstvom prihvata mogućnost da njeni autentični predstavnici budu zastupljeni u istom obimu kao i predstavnici srpskog naroda u Crnoj Gori, saopšteno je iz Crnogorske partije (CP).

Iz CP je to saopšteno povodom, kako su rekli, izjave ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića da „kada bismo mi tražili reciprocitet koliko Crnogoraca ima u Srbiji na funkcijama i u državnim organima, pa Crnogorcima ništa ne bi ostalo dolje“.

„CP obavještava ministra da crnogorska zajednica u Srbiji sa zadovoljstvom prihvata mogućnost da njeni autentični predstavnici budu zastupljeni u onom obimu koliko su zastupljeni predstavnici srpskog naroda u Crnoj Gori“, kaže se u saopštenju.

Tačnije, kako navode, koliko Srba u Crnoj Gori koji govore srpskim jezikom i podržavaju Srpsku pravoslavnu crkvu, isto toliko i Crnogoraca u Srbiji koji govore crnogorskim jezikom i podržavaju Crnogorsku pravoslavnu crkvu.

„Takva raspodjela bi u identitetskom smislu oslikavala realnost i pošten reciprocitet između dvije susjedne države i dva prijateljska naroda i, ako je ministar Dačić to želio da kaže, CP mu daje punu podršku“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: