Dačić: Tražićemo da se poštuju prava Srba u Crnoj Gori

Dačić kaže da je razočaran glasanjem Crne Gore povodom nekih pitanja vezano za Srbiju, uz komentar da je to njihovo pravo, ali da će Srbija "isto tako glasati kada je riječ o njihovim interesima"
70 pregleda 131 komentar(a)
Ivica Dačić, Foto: Betaphoto
Ivica Dačić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 27.12.2016. 15:21h

Srbija će tražiti da se poštuju prava srpskog naroda u Crnoj Gori, isto kao što se poštuju prava Crnogoraca koji žive u Srbiji, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbija Ivica Dačić.

Dačić je tako odgovorio na pitanje novinara da li misli da je srpski narod u Crnoj Gori na neki način diskriminisan, jer nema predstavnike u tamošnjoj novoj vladi.

"Naši međudržavni odnosi treba da budu racionalni, da se zalažemo za konkretno rješavanje svih pitanja. Ministarstvo spoljnih poslova će isto kao i kada je riječ o drugim zemljama voditi računa o pravima srpskog naroda koji tamo živi", rekao je Dačić.

On kaže da je razočaran glasanjem Crne Gore povodom nekih pitanja vezano za Srbiju, uz komentar da je to njihovo pravo, ali da će Srbija "isto tako glasati kada je riječ o njihovim interesima".

Navodeći da Srbija na Crnu Goru gleda kao na susjednu zemlju i da nema ništa protiv njenog samostalnog puta, Dačić napominje da je jedino što se traži poštovanje prava srpskog naroda.

"To će biti predmet našeg daljeg interesovanja i nadam se da ćemo sa novom Vladom Crne Gore oko toga probati da nađemo zajednički jezik", istakao je Dačić.

Bonus video: