Železnjak: Nasilno uvlačenje Crne Gore u NATO može destabilizovati Balkan

Železnjak je ocijenio da je neophodno da odluku o ulasku NATO donesu građani kako bi se održao mir i da su oni jedini koji mogu da odlučuju da li zemlja treba da uđe u neki vojni blok ili da ostane vojno neutralna
62 pregleda 61 komentar(a)
NATO, Crna Gora, Rusija, Foto: Shutterstock
NATO, Crna Gora, Rusija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.12.2016. 19:41h

Zamjenik sekretara Generalnog savjeta Jedinstvene Rusije zadužen za međunarodnu saradnju Sergej Železnjak ocijenio je danas u Beogradu da nasilno uvođenje Crne Gore u NATO nije dobro i dodao, jer je protiv toga većina njenih građana, koji bi morali da donesu odluku o tome kako bi se očuvao mir.

"Vlasti u Crnoj Gori prave grešku pokušavajući da ubrzaju ulazak zemlje u NATO znajući da je većina naroda protiv toga. Pokušaj nasilnog uvlačenja Crne Gore u NATO nije u interesu ni Crne Gore, ni NATO-a, a može dovesti i do nestabilnosti u samoj zemlji, na Balkanu i u NATO-u", rekao je Železnjak nakon razgovora u Srpskoj naprednoj stranci, upitan da prokomentariše situaciju u Crnoj Gori.

Železnjak je ocijenio da je neophodno da odluku o ulasku NATO donesu građani kako bi se održao mir i da su oni jedini koji mogu da odlučuju da li zemlja treba da uđe u neki vojni blok ili da ostane vojno neutralna.

Bonus video: