Abazović odgovorio Markoviću: Crna Gora se brani istinom, uhvaćeni ste kao “Budva”

"Sugerišem premijeru Markoviću a i zainteresovanoj javnosti da u nekoliko klikova na internetu on lično ili njegovi saradnici vide šta je u ime Vlade u februaru 2019. najavljeno oko izgradnje infektivne klinike"
19730 pregleda 43 komentar(a)
Dritan Abazović, Foto: GP URA, GP URA
Dritan Abazović, Foto: GP URA, GP URA

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović poručio je premijeru Dušku Markoviću, da "ako mu je svaka istina kao ona izrečena u njegovom sinoćnjem intervju, onda teško Crnoj Gori".

Abazović je reagovao na prozivke Markovića u kojima stoji poruka Abazoviću da "ne dozvoli da ga neobaviješteni i neuki saradnici brukaju i pred Crnom Gorom i pred evropskom javnošću", jer po mišljenju Markovića Abazović nije dobro upućen u projekat izgradnje infektivne klinike KCCG.

URA je ranije podsjetila da je Vlada jos 2019. saopštila da je novac za izgradnju infektivne klinike ranije obezbijeđen iz programa IPA EU i dijelom iz budžeta nakon što je Marković na premijerskom satu saopštio da će prikupljeni novac od donacija NKT-u usmjeriti za izgradnju infektivne klinike.

"Sugerišem premijeru Markoviću a i zainteresovanoj javnosti da u nekoliko klikova na internetu on lično ili njegovi saradnici vide šta je u ime Vlade u februaru 2019. najavljeno oko izgradnje infektivne klinike. Radi pojednostavljenja, a lako je provjeriti, tada je sa zvanične adrese iz Vlade rečeno da je novac za infektivnu i za kliniku za dermatovenerologiju obezbijeđen iz EU programa IPA i državnog budžeta”, kazao je Abazović.

“Dakle, ili niste govorili istinu 2019. ili 2020, ali u svakom slučaju “uhvaćeni ste na djelu”. Za ovo ne treba nikakva specijalna pamet, dovoljno je imati malo logike, morala i povjerenja, a i povjerenja u saradnike”, saopštio je lider URA.

Abazović poručuje da Marković “umjesto da kao pravi državnik prihvati grešku sopstvene Vlade te kaže gdje je završio novac iz evropskih fondova za kliniku, nemušto i nevješto pokušava da sakrije istinu i jeftinim trikovima pokušava da zamaskira činjenice”.

“I kada god govorite o nečijoj bruci, sjetite se da ste premijer Vlade čiji direktori državnih firmi koje gomilaju gubitke u najvećoj ekonomskoj krizi primaju platu od preko 7.000 eura i gdje se brodovima, koji su u vlasništvu naše države, i plove pod zastavom Crne Gore, prenosi kokain. Možda ste Vi ili Vaši savjetnici ponosni na to, ali budite sigurni da građani nisu”, navodi Abazović.

Abazović je ukazao da je URA sve vrijeme pandemije koronavirusa konstruktivnim nastojanjima pomagala građanima, da to čini i danas ali da će tako biti i ubuduće.

“Borba za Crnu Goru nije bilo čije ekskluzivno pravo i nama je drago što ste makar neke od naših predloga prihvatili i na taj način pomogli građanima. Predstoji teški period za našu ekonomiju i mi smo tu da sve svoje kapaciteta stavimo u službi građana Crne Gore i spasavanja sve izvjesnijeg sloma javnih finansija”, istakao je Abazović.

“Ali moram Vam reći da kao što nikada nećemo odustati od svojih ideja i programa za građansku, demokratsku i ekološku Crnu Goru kao punopravnu članicu EU, isto tako nećemo odustati ni od istine. Razumijem da ste pod pritiskom zbog nagomilanih problema koji ste za ovih trideset godina stvorili sa svojom kamarilom, ali jeftina politička priča i pokušaj da se neko omalovaži samo zato što traži da se polože računi, nisu nadmoćni u odnosu na činjenice. I molimo Vas odgovorite javnosti – gdje je ranije opredijeljeni novac za izgradnju infektivne klinike KCCG? Javnost ima pravo na to”, zaključio je Abazović u odgovoru Markoviću.

Bonus video: