Ambasada: Branki Milić ponovo pozlilo, omogućiti joj liječenje u Srbiji

"Uoči velikog Hrisćanskog praznika Vaskrsenja Hristovog još jednom molimo i apelujemo da se humano i ljudski postupi prema gospođi Branki Milić, kako bi se zaštitila svetinja života, ispoštovao zakon i država Crna Gora i postupilo po načelima pravde i pravednosti", saopšteno je iz Ambasade Srbije u Podgorici
8325 pregleda 4 komentar(a)
Milić, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Milić, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević

Ambasada Srbije u Crnoj Gori, još jednom je apelovala da se Branki Milić, državljanki Srbije koja je prvostepenom presudom osuđena na tri godine zatvora u slučaju "državni udar" i još se nalazi u ambasadi te zemlje u Podgorici, omogući pravo na liječenje u Srbiji.

Milićevoj je, kako je saopšteno iz ambasade, sinoć nešto poslije jedan sat iza ponoći ponovo pozlilo.

"Odmah je pozvana Hitna pomoć koja je vrlo brzo došla i Branki Milić ukazala hitnu medicinsku pomoć. Nakon toga joj je bilo bolje i njeno stanje se tokom noći stabilizovalo. Ovom prilikom se zahvaljujemo ekipi Hitne pomoći koji su kao i do sada vrlo brzo i profesionalno reogovali spašavajući život. Ovo još jednom aktualizuje Apel koji je Ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović uputio nadležnim državnim organima Crne Gore 08.03. ove godine o potrebi Njenog prebacivanja u njenu matičnu državu na detaljno dijagnostikovanje i liječenje kod Njenog ordinirajučeg ljekara i u zdravstvenom sistemu Republike Srbije. Uoči velikog Hrisćanskog praznika Vaskrsenja Hristovog još jednom molimo i apelujemo da se humano i ljudski postupi prema gospođi Branki Milić, kako bi se zaštitila svetinja života, ispoštovao zakon i država Crna Gora i postupilo po načelima pravde i pravednosti", saopšteno je iz Ambasade Srbije u Podgorici.

Bonus video: